Chicago

Swipe

Chicago

‘Moderne architectuur is hier geboren…in het hoge gras van de prairie’ (Frank Lloyd Wright, Amerikaanse  architect en schrijver)

Chicago is een bruisende stad, waar liefhebbers van cultuur, sport en muziek dagenlang kunnen genieten. Gelegen aan Lake Michigan en met een indrukwekkende skyline, is Chicago ook nog eens het beginpunt van Route 66. U vindt er veel musea, theaters en stand-up comedy. En wanneer u even uit wilt waaien of lekker buiten wilt zijn, kiest u voor een dagje strand of gaat u naar één van de vele parken.


Chicago algemeen

De stad Chicago ligt in een uitgestrekte vallei aan de zuid westkust van Lake Michigan, in het noorden van Illionois. Er wonen meer dan 2,5 miljoen mensen in de stad.

De metropool Chicago, ook wel Chicagoland, bestaat uit meerdere steden en is één van de grootste metropolen van de Verenigde Staten. Het strekt zich uit tot Indiana en Wisconsin. In de gehele metropool wonen meer dan 9 miljoen mensen. Omdat het deels is gelegen aan Lake Michigan behoort het ook tot één van de zogenaamde Great Lakes.

Het heeft een landklimaat met veranderlijk weer, de zomers zijn relatief warm en de winters vrij koud.

Door de hoge gebouwen in de stad blijft er vaak wind hangen en ontstaan er kleine windvlagen, waar Chicago haar bijnaam ‘Windy City’ aan dankt.

De stad Chicago bestaat uit de volgende regio’s: North, Northwest, West, Southwest, South, Far South, Central/Downtown. Bewoners zelf maken vaak een wat eenvoudiger onderscheid, zo hebben zij het meestal over de North Side, West Side en South Side. Men is sterk geneigd hun eigen ‘side’ aan te hangen en er is behoorlijk wat rivaliteit tussen de verschillende delen.

De twee grote vliegvelden van de stad zijn O’Hare International Airport en Midway International Airport. Daarnaast heeft Chicago een uitgebreid netwerk van spoorwegen.

Bezoekers zullen zich vooral begeven in de regio Central/Downtown Chicago, omdat daar de meest interessante en leuke bezienswaardigheden en attracties zijn. In de andere regio’s zijn echter ook wel een aantal plekken die de moeite waard zijn.

In Central Chicago/Downtown liggen onder andere de districten The Loop, Near North en Near South, waar eigenlijk alles gebeurt. Hier vindt u het financiële centrum met de wolkenkrabbers, maar ook de winkelstraten, theaters, parken, stranden en de beste attracties.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn onder andere: Millennium Park, Michigan Avenue, The Art Institute of Chicago, Humboldt Park, Sears Tower (Willis Tower), Grant Park, Navy Pier en Lincoln Park. Daarnaast zijn er talloze bars, waar u live jazz en blues kunt beluisteren. Ook kunt u een spannende wedstrijd bijwonen in de sportstadiums Soldier Field en Wrigley Field of ga voor ontspanning naar de stranden North Avenue Beach en Oak Street Beach.

Weer in Chicago

Chicago heeft een continentaal klimaat met behoorlijk warme zomers en redelijk koude winters. Het weer is wisselvallig. De gemiddelde temperatuur in juli is 23°C, maar kan oplopen tot wel 35°C. In de wintermaanden zijn temperaturen onder het vriespunt tot -6°C niet uitzonderlijk.

Rond Lake Michigan kan er veel sneeuw vallen in de winter en in de zomer komen stormen met bliksem en donder regelmatig voor. Deze natuurverschijnselen zijn vaak kort en krachtig en verschillen per regio.

Ondanks de bijnaam van Chicago, Windy City, is de wind niet extreem. Deze term is ontstaan door de werveling van de wind, die tussen de hoge gebouwen in het centrum blijft hangen.

Bezienswaardigheden in Chicago

Chicago is een grote stad vol wolkenkrabbers, moderne gebouwen en een prachtige skyline. Er zijn heel veel jazz- en blues bars, theaters en musea. Vandaar dat Chicago bekend staat als cultuurstad van de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er een aantal prachtige stranden, een leuke haven en veel groene parken.

De meest bekende bezienswaardigheid in Chicago is Sears Tower, tegenwoordig Willis Tower, die met haar 442 meter boven elk gebouw in de stad uittorent. U hebt vanaf het Skydeck, op een hoogte van 412 meter, een fantastisch uitzicht over de stad.

Een ander drukbezochte plek is Navy Pier, een plek waar u zich de hele dag kunt vermaken, met onder andere een reuzenrad, een midgetgolfbaan en een Imax-theater.

Andere highlights zijn bijvoorbeeld: Buckingham Fountain, Magnificent Mile, The Old Water Tower en Millennium Park.

Ook een waar spektakel is het feest St. Patricks Day, waarbij de Chicago River al meer dan 50 jaar lang groen wordt gekleurd. Het gebeuren levert mooie foto’s op en de dag wordt ieder jaar op 17 maart uitbundig gevierd.

Er is echter nog veel meer te zien en doen in Chicago. Wanneer u van plan bent veel attracties te bezoeken is het een goed idee om de Go Chicago Card aan te schaffen. Met deze kaart heeft u gratis toegang tot 25 Chicago bezienswaardigheden en hoeft u vaak niet in de rij te staan. Ook de Chicago City Pass is aantrekkelijk, hierbij krijgt u 49% korting op 5 topattracties.

10 prachtige bestemmingen in Chicago