Chicago

Swipe

Bezienswaardigheden

Chicago wordt opgedeeld in een aantal regio’s, waarvan vooral Central/Downtown veel bezienswaardigheden heeft. In de andere regio’s zijn slechts een aantal attracties en hotspots de moeite waard. Vandaar dat men in Chicago over het algemeen vaak van de ene naar de andere bezienswaardigheid reist en niet langdurig in één stadsdeel verblijft.

De stad Chicago bestaat uit de volgende regio’s: Central/Downtown, North, Northwest, West, Southwest, South en Far South. De lokale bevolking maakt zelf een wat meer eenvoudig onderscheid. Zij spreken vaak over de North Side, West Side en South Side.

In Central Chicago/Downtown liggen onder andere de districten The Loop, Near North en Near South, waar eigenlijk alles gebeurt. Hier vindt u het financiële centrum met de wolkenkrabbers, maar ook de winkelstraten, theaters, parken, stranden en de beste attracties.

De wijken van Chicago zijn op zich niet zo heel interessant, maar de attracties en bezienswaardigheden des te meer. Daarom volgt hieronder een overzicht van leuke dingen om te doen en te bekijken. Onder de algemene informatie staat de locatie vermeld, zodat u deze gemakkelijk op een kaart kunt vinden.

10 prachtige bestemmingen in Chicago