Denver

Swipe

Denver

‘Vijf redenen om Denver te bezoeken: Geweldig klimaat, vriendelijke mensen, vlakbij de bergen, fantastische restaurants en een bijzonder vliegveld.’ (Geschreven door een anonieme lokale bewoner en blogger, 2012)

Een bezoek aan het grotendeels moderne Denver wordt vaak gecombineerd met het indrukwekkende Nationale Park Rocky Mountain en andere prachtige natuurgebieden in de omgeving. Denver heeft als bijnaam 'Mile High City’. Deze komt voort uit het feit dat de stad op sommige plekken exact één mijl boven het zeeniveau ligt.

Maar Denver biedt meer: Er zijn talloze musea, kunstgalerijen, restaurants en clubs. Ook is het vliegveld, Denver International Airport, op zich al een bezienswaardigheid. Wanneer je een glimp op wilt vangen van het verleden van Denver is het leuk om Larimer Square te bezoeken. Je kunt er ook uitgebreid winkelen en er zijn een aantal grote familieparken waar het hele gezin zich dagen zal kunnen vermaken.

De stad Denver is de grootste stad en de hoofdstad van Colorado in het hart van de Verenigde Staten. Denver behoort tot de metropool Colorado, samen met Aurora en Broomfield. Er wonen meer dan 600.000 mensen in de stad zelf. De gehele metropool Denver-Aurora-Broomfield heeft in totaal meer dan 3 miljoen inwoners.

Denver kent duidelijk vier seizoenen, met heel weinig neerslag en veel zonuren. De temperaturen stijgen in de warmste maanden gemiddeld tot 26°C, het is er dan erg droog en warm. In de winter kan het behoorlijk koud worden en zijn temperaturen van -5 gebruikelijk. Het klimaat kent echter ook uitschieters van 37°C in juli en augustus en -30°C in januari en februari.

Denver heeft een aantal wat meer historische wijken in het centrum (downtown), die populair zijn bij zowel bezoekers als de lokale bewoners. Je vindt dan ook de meeste restaurants en bezienswaardigheden in deze delen. Eromheen liggen de modernere wijken, waar wat minder te zien is.

Wijken die in trek zijn vanwege bezienswaardigheden, winkels, restaurants en clubs, zijn onder andere: Washington Park, Platt Park, Highlands, West Highlands, Lower Downtown (LoDo), Congress Park, Capitol Hill, Colfax en City Park West.

Het vliegveld van de stad is Denver International Airport. Daarnaast biedt Denver een uitstekend openbaar vervoer systeem.

De best bezochte bezienswaardigheden en attracties zijn onder andere: Larimer Square, Denver International Airport, Red Rocks Park, Coors Field, Denver Zoo, 16th Street Mall, Lakeside Amusement Park, Coors Brewery, Denver Botanic Gardens, Denver Museum of Nature & Science, Loveland Ski Area, Molly Brown House Museum, Denver Art Museum, United States Mint, Denver, Elitch Gardens Theme Park, State Capitol, Waterworld, Mount Evans, Denver Public Library, Estes Park, Denver Mountain Parks, Rocky Mountain National Park.

10 prachtige bestemmingen in Denver