Denver

Swipe

Geografie

Denver is de hoofdstad van Colorado en gelegen in het midden van de Verenigde Staten. Het is ook nog eens de grootste en één van de meest dichtbevolkte steden van de staat Colorado. De totale bevolking van de metropool bedraagt meer dan 3 miljoen, waarvan er ongeveer 600.000 in de stad Denver wonen.

Denver behoort tot de metropool Colorado samen met Aurora en Broomfield en bestaat in zijn geheel uit 12 provincies.

Het klimaat van Denver wordt beschouwd als een (koud) steppeklimaat, met veel zon en weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in de warmste maanden is 26°C en de gemiddelde temperatuur in de koudere periode bedraagt -5°C. De zomers zijn droog en warm tot heet. De winters zijn koud en kent uitschieters tot wel -30°C.

Denver is een stad van uitersten en dit is terug te zien in de verschillende wijken. Vooral buiten het centrum zijn veel buurten in moderne stijl opgetrokken. Het centrum, Lower Downtown en LoDo genaamd, is redelijk oud. In deze historische wijken is het meeste te doen en zien. LoDo is dan ook het meest in trek bij zowel lokale bewoners als bezoekers. Daarnaast komen veel reizigers naar de stad als tussenstop voor de natuurgebieden eromheen en het Nationale Park Rocky Mountain.

Wanneer je naar Denver vliegt kom je aan op het vliegveld Denver International Airport. Er is een prima openbaar vervoer systeem waar veel reizigers gebruik van maken.

10 prachtige bestemmingen in Denver