Denver

Swipe

Klimaat

Denver heeft jaarlijks heel veel zonuren en maar weinig neerslag. Het weer kan wel plotseling veranderen, maar het gebied heeft wel vier duidelijk te onderscheiden seizoenen. In de zomermaanden kunnen er plotselinge onweersbuien optreden, vooral in de avond. Dit is echter meer uitzondering dan regel.

Juli en augustus zijn de warmste maanden en de temperatuur kan dan oplopen tot 30°C. Het komt ook wel eens voor dat het extreem heet wordt en de thermometer 38 °C aangeeft.

De maanden januari en december zijn het koudst en de gemiddelde temperatuur schommelt rond de -5°C. Extreme temperaturen van onder de -30°C komen heel soms ook wel eens voor.

De beste tijd om Denver te bezoeken hangt er vanaf wat je wilt doen. De zomer is meestal in trek bij families, vanwege de aangename warmere tot hete temperaturen. Herfst is geliefd vanwege de prachtige kleuren van de bomen en de milde temperaturen, met mogelijk sneeuw in de bergen. De lente is net als de herfst mild en de bloeiende bloemen voegen iets extra’s toe. Zowel de herfst als de lente zijn zeer geschikt voor activiteiten in de buitenlucht.

10 prachtige bestemmingen in Denver