Denver

Swipe

Winkelen in Denver

Wanneer je uitgebreid wilt winkelen in Denver is vooral de 16th Street Mall interessant. Deze 1,5 kilometer lange straat en omringende 16 blokken, is alleen toegankelijk voor voetgangers en biedt urenlang winkelplezier. Het wordt dan ook wel de Rodeo Drive van Denver genoemd. Je vindt er zaken met bekende merken, zoals Gap, de Virgin Records Megastore en Victoria’s Secrets, maar er zijn ook talloze kleine boetiekjes en eet- en drinkgelegenheden. Er heerst vaak een gezellige drukte en je kunt er genieten van (gratis) straatoptredens en live bandjes. Ook is er gratis Wi-Fi en je kunt er kosteloos met een shuttle service naar toe.

Ten zuiden van het centrum is het enorme winkelcentrum Cherry Creek Shopping Center te vinden. Hier vindt je veel internationale en nationale grote winkelketens, zoals H&M, Diesel, Burberry en Ralph Lauren. Er zijn meer dan 160 winkels, waarvan er een behoorlijk aantal exclusieve producten verkopen. Je kunt er dan ook terecht voor designer spullen van Neiman Marcus, Tiffany & Co. en Louis Vuitton. Daarnaast kun je uren rondlopen in bijvoorbeeld Macy’s en de Apple Store.

Op zoek naar koopjes? In Colorado Mills, West Colfax Avenue, vind je veel merkartikelen voor een aantrekkelijke prijs en met hoge kortingen.

De beste winkelketens om inkopen te doen voor eten en drinken zijn King Soopers, Safeway en Albertson’s. Deze vind je op verschillende plekken in de stad. Ook de Park Meadows Mall bij Park Meadows Center Drive biedt een uitstekende variëteit aan (biologische) producten.

Wanneer je naar antieke spullen op zoek bent, ga je naar de Antique Row, die loopt van South en is gelegen tussen de Mississippi en Iowa Street. Er zijn hier honderden winkels die hun waar aan de man proberen te brengen. Je wordt meestal geacht te onderhandelen over de prijs wat het tot een levendige buurt maakt.

Op zoek naar kunst? Dan is het ArtDistrict bij Santa Fe zeer geschikt. Je kunt in meer dan 40 galerijen en expositieruimtes werken bewonderen en kopen van bekende en minder bekende kunstenaars. Ook in het Lower Downtown Arts District en de wijken Golden Triangle en River North kun je terecht voor kunstgalerijen.

De meeste winkels zijn geopend van maandag tot zaterdag en veel zijn er ook op zondag open. Enkele supermarkten zijn zelfs 24 uur toegankelijk.

10 prachtige bestemmingen in Denver