Denver

Swipe

Bezienswaardigheden

Denver is een leuke stad om te bezoeken. Er zijn leuke bezienswaardigheden en attracties en ook de natuurgebieden in de omgeving maken de reis ernaar toe zeker de moeite waard.

Omdat een aantal plekken in Denver precies één mijl boven de zeespiegel liggen, wordt de stad ook wel 'Mile High City' genoemd. Je kunt dat goed zien bij de trap van het State Capital gebouw, op de 13e trede staat dat namelijk aangegeven.

Een andere hotspot zie je waarschijnlijk al direct bij aankomst in Denver, wanneer je met het vliegtuig arriveert. De luchthaven, Denver International Airport, wordt door velen gezien als één van de meest kunstzinnige en moderne vliegvelden ter wereld. Zo staat het witte en puntige dak, bestaand uit tentdoek, symbool voor de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains en de tipi’s van de eerste bewoners van Amerika. Een andere bezienswaardigheid is de controversiële sculptuur van een bijna 10 meter hoge, blauwe hengst die voor de ingang staat.

Voor een stapje terug in de tijd ga je naar Larimer Square. Hier is de stad Denver letterlijk omheen gebouwd. Er staan historische huizen uit 1885 en het is vandaag de dag één van de meest bruisende wijken die de stad kent.

Wil je een dagje de stadse sfeer achter je laten, dan is een uitje naar Red Rocks Park een prima keus. Er zijn kilometers lange wandelpaden en prachtige rotsformaties. Je hebt er ook nog eens een fantastisch uitzicht op de Rocky Mountains.

Denver heeft een grote naam op het gebied van sport. De stadsbewoners zijn vooral erg trots op hun Colorado Rockies honkbalteam, die spelen in het sportstadion Coors Field. Mocht je tickets kunnen bemachtigen voor een wedstrijd in dit stadion, gelegen in de wijk LoDo, dan belooft dat een geweldig uitstapje te worden. Er worden ook rondleidingen georganiseerd buiten wedstrijdmomenten om.

De historische brouwerij Coors Brewery, waar het meest bekende sportstadion van Denver naar vernoemd is, maakt al bier sinds 1873. Je krijgt er een rondleiding en ziet hoe men hier men al meer dan honderd jaar hun producten maakt. Na de rondleiding kun je proeven van een aantal verschillende alcoholische versnaperingen, of als je daar geen behoefte aan hebt, van een frisse softdrink.

Het Lakeside Amusement Park is erg leuk voor een familie met jonge kinderen. De attracties zijn vooral gericht op kinderen tot een jaar of tien en vooral de ‘Cyclone’, een klassieke houten achtbaan is erg in trek. Er zijn ook botsauto’s, bootjes en voor de echte kleintjes is er een speciale, kindveilige speeltuin.

Het pretpark Elitch Gardens Theme Park is meer geschikt voor tieners en volwassenen. Er zijn veel spectaculaire achtbanen, een reuzenrad en er is een waterpark met veel attracties. Daarnaast zijn er regelmatig interactieve voorstellingen, waar je kunt lachen en genieten.

Ook de Denver Zoo wordt druk bezocht. Deze dierentuin is nagebouwd naar een Afrikaans landschap en huisvest meer dan 700 verschillende soorten dieren. Je ziet er onder andere tijgers, commodo varanen, hyena’s en leeuwen. Er is ook een dierenhospitaal, waar kinderen hun ogen uitkijken en volwassenen vaak vertederd raken.

En natuurlijk zijn er de prachtige natuurgebieden en nationale parken in de omgeving van de stad. Zo ligt het geweldige National Park Rocky Mountain op maar 1,5 uur rijden. Vanuit het rumoerige Denver ben je ineens in een immens ruige wildernis, waar je wilde dieren kunt spotten en lange wandelingen kunt maken.

Een andere ‘must-do’ als je met vakantie in Denver bent is Estes Park. Je komt hier waarschijnlijk al langs als je naar de Rocky Mountains gaat, want Estes Park is de doorgangsroute ernaar toe. Vaak verblijf je ook in dit deel van het natuurgebied als je langer dan één dag gaat en er zijn ook betere faciliteiten te vinden dan in National Park Rocky Mountain. In de vallei van Estes Park kun je wandelen, raften en allerlei dieren zien. Ook zijn er musea en kunstgalerijen die zeker de moeite waard zijn.

Mocht je in de maanden oktober tot maart op reis zijn in Denver, dan kun je naar het skigebied Loveland Ski Area. Er zijn talloze geprepareerde en niet-geprepareerde afdalingen van verschillende moeilijkheidsgraden, waar skiërs en snowboarders zich uren zullen vermaken.

Wijken Denver

Denver bestaat uit meerdere wijken en heeft een aantal wat meer historische buurten in het centrum (downtown), die vooral in trek zijn. Je vindt dan ook de meeste bezienswaardigheden en restaurants in deze delen. Eromheen liggen de modernere wijken, waar vooral woningen en kantoren zijn.

Wijken die in trek zijn vanwege bezienswaardigheden, attracties, winkels, restaurants en clubs, zijn onder andere: Washington Park, Platt Park, Highlands, West Highlands, Lower Downtown (LoDo), Congress Park, Capitol Hill, Colfax en City Park West.

Hieronder volgt hieronder een overzicht van leuke dingen om te doen in Denver. Onder de algemene informatie staat vaak de locatie vermeld, zodat je deze gemakkelijk kan vinden.

10 prachtige bestemmingen in Denver