Denver

Swipe

Vervoer denver

Je kunt in Denver prima zelf rijden. Omdat de meeste reizigers van plan zijn om ook de Rocky Mountains en andere natuurgebieden in de buurt van de stad te bezoeken, kan het juist heel handig zijn om een auto te huren. Denver is niet zo heel druk en je kunt er over het algemeen goed parkeren.

Mocht je een auto hebben gehuurd, zorg er dan altijd voor dat je deze bij het verlaten goed afsluit en je geen waardevolle zaken in het zicht laat (neem ze het liefst met je mee). Ook is het verstandig om de auto bij een goed verlichte en waar mogelijk beveiligde parkeerplaats te stallen.

Je kunt een auto huren bij de luchthaven van Denver, zodat je die vanaf de eerste dag tot je beschikking hebt. Er zijn ook meerdere verhuurbedrijven in de stad zelf. Controleer wel goed of er beschadigingen aan de auto zijn en laat dit vastleggen. Zo voorkom je nare en vaak kostbare verrassingen achteraf.

Denver heeft ook een uitstekend openbaar vervoer systeem. Je kunt met de bus of met de trein op veel plekken komen. RTD is de eigenaar van beide. Er is ook een gratis shuttlebus die door de winkelstraat 16th Street en andere delen van het centrum rijdt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om fietsen te huren op verschillende plekken in de stad. Deze service wordt Denver B-Cycle genoemd.

Je krijgt toegang tot de bus en de trein door met contant en gepast geld een ticket te kopen bij de chauffeur. Een andere optie is een ticket aanschaffen via één van de automaten bij de verschillende stations. Kaartjes voor een enkele reis van 1-2 zones kosten $2.25 (local/limited genaamd), voor 3 zones $4.00 (express) en voor alle zones $5.00 (regional).

Je kunt ook een pas aanschaffen voor één dag. De prijs varieert, want deze is afhankelijk van het aantal zones dat je per keer wilt reizen. Je betaalt voor een dergelijke pas minimaal $6.75 en maximaal $14.00. Er is nog een andere keuze mogelijk, namelijk een pas voor vijf dagen en een onbeperkt aantal zones, deze kost $51.25. Het in- en uitchecken bij de RTD bussen en treinen werkt hetzelfde als met onze OV-Chipkaart.

Je kunt verder gebruik maken van taxi’s. Deze rijden door de hele stad en ze staan vooral bij hotels en stations te wachten. Wanneer het bordje op het dak verlicht is heeft de taxi dienst en kun je er gebruik van maken.

Van en naar het vliegveld

Van en naar de luchthavens kun je natuurlijk altijd een taxi nemen, hoewel de ritten behoorlijk prijzig zijn.

Het meest voordelig is de bus service Skyride. Deze bussen rijden het hele jaar door, minstens ieder uur, vanaf het vliegveld naar de belangrijkste plekken in het centrum en andersom. De prijzen variëren van €9 tot €13.

10 prachtige bestemmingen in Denver