Dordogne en Lot

Swipe

De Romeinen

De Romeinen wisten echter ook de weg in de Périgord en de Quercy en zij maakten in 121 v.Chr. korte metten met de Gallische stammen. De stad Vienna (Vienne) werd hun nieuwe hoofdstad. In 52 v.Chr. waren de Gallische stammen de Romeinse overheersing beu en kwamen zij in opstand onder leiding van Vercingétorix, het stamhoofd van de Arvernen. In eerste instantie was de opstand succesvol, maar nadat de Romeinse legioenen zich hergroepeerden delfden de Galliërs het onderspit. Vercingétorix werd als gevangene naar het Rome van Julius Caesar gebracht waar men hem in de gevangenis doodde. Niet veel later bouwden de Romeinen, onder leiding van de luitenant Munatius Plancus, een nieuwe nederzetting: Lugdunum (Lyon), hoofdstad van Gallië. Hiermee begon de Romanisering van het land: theaters, badhuizen (thermen), tempels, gerechtsplaatsen (forums) en huizen met mozaïekvloeren bepaalden het aangezicht van Romeinse steden als Augustoritum (Limoges), Vesunna (Périgueux) en Divona Cadurcorum, het latere Cadurca (Cahors). De Romeinen legden de eerste wijngaarden aan en plantten walnoten- en kastanjebomen.

In de eerste eeuw n.Chr. kwamen de christenen hun nieuwe godsdienst preken. Niet iedereen was hier van gediend en in 177 n.Chr. werden veel christenen doodgemarteld in het amfitheater van Croix-Rousse in Lugdunum (Lyon). Het eerste zaad was echter gestrooid: in de 2de eeuw werden grote delen van Gallië gekerstend. De invloed van de kerk werd overal voelbaar, vooral nadat het West-Romeinse Rijk in 476 zijn laatste uren beleefde: de Middeleeuwen waren in aantocht.

Frankrijk > Mayenne > Sainte-Suzanne-Standplaats

Glamping Sainte-suzanne

De camping ligt vlak bij het dorp Saint-Suzanne, dat het label 'mooiste dorpen van Frankrijk' heeft. De staanplaatsen liggen bij elkaar gegroepeerd...

v.a. 78.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot