Dordogne en Lot

Swipe

Ligging en landschap

In een lang verleden sloegen de golven van de Jurazee en de Krijtzee met geweld tegen de granieten flanken van het Centraal Massief. De levensduur van de vissen, koralen en andere zeedieren die in deze zeeën leefden was kort. Hun kalkstenen skeletjes vormden metersdikke lagen op de zeebodem. Toen het zeewater zich terugtrok, bleven zij als stille getuigen achter.

De granieten flanken van het Centraal Massief liggen tegenwoordig in de departementen Haute-Vienne, Creuse en Corrèze, een gebied dat bekend staat als de landstreek Limousin. De omliggende kalksteenplateaus liggen in de departementen Cher, Indre, Dordogne en Lot. De departementen Cher en Indre vormen samen de landstreek Berry; het departement Dordogne staat bekend als de landstreek Périgord; en het departement Lot valt grotendeels samen met de landstreek Quercy.

Op al deze landschappen heeft de mens een stempel gedrukt: naald- en loofbossen, alsmede weidengebieden en akkers beslaan een deel van het grondgebied. Nederzettingen en kastelen zijn vaak gezichtsbepalend in en rondom de vele valleien die de beschreven gebieden doorsnijden. Op het uiterlijk van de vele druipsteengrotten, de kale rotsen en de door rivieren uitgeslepen kloven heeft de mens echter weinig invloed uitgeoefend; zij ontstonden in een tijdperk dat de mens nog geen of een ondergeschikte rol speelde.

Frankrijk > La Palmyre > Charente-Maritime > Les Mathes-Accommodatie

Camping Bonne Anse Plage

Het vakantiepark ligt vlak bij de baai van Bonne Anse. Er is een zwembad met twee grote glijbanen en een peuterbad. Er...

v.a. 442.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot