Dordogne en Lot

Swipe

Criminaliteit

Vrij van criminaliteit is geen enkel land en dus ook Frankrijk niet. Er is een aanmerkelijk verschil tussen de beschreven gebieden: de criminaliteitscijfers liggen op het platteland namelijk aanmerkelijk lager dan in de steden. Reizigers lopen echter overal enige risico's, omdat dieven weten dat veel reizigers geld op zak hebben. Criminaliteit kan veel reisplezier bederven. U kunt zich echter wapenen, zowel tegen de misdaad als de gevolgen daarvan. Boeven ontwijken betekent hun methodes voorzien en hun inspiratiebronnen droogleggen.

Zakkenrollen komt met name voor in grote menigtes, tijdens markten, op stations en in het openbaar vervoer, kortom op die plekken waar vluchtig lijfelijk contact met een medemens niet alarmeert. Tassen grissen is een gebruikte methode. Waarde-papieren en geld moeten dus altijd op de voorzijde van uw lichaam, onder uw kleding, worden meegenomen. Het komt slechts zelden voor dat u bedreigt wordt met een wapen of lichamelijk geweld. Mocht dit toch gebeuren (bijvoorbeeld 's avonds in de stille straten en parken van steden) probeer dan niet om de overvaller te overmeesteren. Pogingen daartoe kunnen levensgevaarlijk zijn. Neem dan ook niet meer contant geld mee tijdens een wandeling dan noodzakelijk voor de betreffende dag. Laat echter ook geen waardepapieren achter in uw tent of op uw hotelkamer. Huur indien mogelijk een kluisje in uw hotel of vraag of het mogelijk is om uw papieren aan de hotelbalie af te geven ter bewaring in de hotelkluis (vraag altijd om een schriftelijk bewijs). Verzekerde travellers cheques kunnen veel ongerief voorkomen.

Geef ook geen aanleiding. Draag geen kostbaarheden zichtbaar aan het lijf. Mocht u ondanks alle voorzorgen toch het slachtoffer worden van criminaliteit, dan kunnen de gevolgen van diefstal van paspoort en dergelijke worden verzacht door een juiste voorbereiding van uw reis. Een goede reis- en vakantieverzekering kunnen eventueel verlies verzachten, evenals het gebruik van de eerder genoemde travellers cheques. Het verdient ook aanbeveling de belangrijkste pagina's van uw reispapieren (paspoort, verzekeringspapieren, aankoopbewijs cheques, enzovoort) tweemaal te kopiëren. Het eerste kopie bewaart u op reis los van uw reispapieren. Het andere kopie geeft u aan familie of vrienden; mocht u al uw bezittingen kwijt zijn (dus ook de eerste kopieën), dan kunnen zij de thuis gelaten kopieën per fax naar uw vakantieadres verzenden. Dit vergemakkelijkt en versnelt het vervangen van al deze waardepapieren aanzienlijk. Geef het verlies van bezittingen altijd aan bij de plaatselijke politie (gendarme), u bent dit verplicht tegenover uw verzekering. De Franse politie is in de regel behulpzaam.

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 175.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot