Dordogne en Lot

Swipe

Douanebepalingen

Voor een verblijf korter dan drie maanden moet men in het bezit zijn van een geldig paspoort of van een geldige toeristenkaart. Denk erom dat u bij het verzilveren van girocheques, eurocheques of travellerscheques altijd een geldig paspoort moet tonen. Het tonen van een toeristenkaart is in dat geval niet voldoende!

Voor de auto heeft men een groene kaart (bewijs van WA-verzekering) nodig. Een aanhanger of caravan moet op de groene kaart van de trekkende auto zijn bijgeschreven. Bovendien moet de aanhangwagen of caravan hetzelfde kenteken als de trekkende auto hebben.

Sinds de invoering van de Europese Unie hoeft u niets aan te geven. Voorwaarde is dat de meegebrachte artikelen voor eigen gebruik zijn. Deze regeling geldt niet voor voertuigen en vaartuigen. Mocht u een dergelijke aan- of verkoop overwegen, raadpleeg dan de ANWB-brochure `Invoer van auto en motor'. U moet er rekening mee houden dat de Franse autoriteiten over het bezit van soft-drugs anders denken dan de Nederlandse. Neem dan ook geen drugs mee vanuit Nederland of België naar Frankrijk. Als u regelmatig medicijnen gebruikt, laat deze dan door uw huisarts in een zogenoemd `medisch paspoort' bijschrijven.

Voor het meenemen van medicijnen die onder de narcoticawet vallen is een aparte vergunning nodig.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot