Dordogne en Lot

Swipe

Gehandicapten

Niet alle hotels en openbare instellingen in de beschreven gebieden hebben aangepaste voorzieningen voor mensen met een handicap. Als u een hotel of vakantiehuisje boekt, dan is het verstandig om het betreffende hotel of de eigenaars van het vakantiehuisje in kennis te stellen van uw handicap; zij kunnen dan rekening houden met uw wensen. Vraag altijd om een bevestiging, zodat u er redelijk zeker van kunt zijn dat men uw vragen en opmerkingen begrepen heeft.

De volgende Franse organisatie geeft informatie over accommodatie met aanpassingen voor gehandicapten: Comité National Francais de Liaison pour la Réadaption des Handicapés.

Autobestuurders met een handicap kunnen de brochure Equipements handicapés krijgen bij de servicestations langs de autosnelwegen. In de brochure behandelt men de toegankelijkheid van de servicehavens langs de autosnelwegen (benzinestations, aangepaste toiletten, speciale parkeerplaatsen). Op de tolwegen moet u met een dicht rolstoelbusje de tolbeamte vertellen dat u een handicap heeft. U betaalt dan de gewone tariefklasse 1; andere busjes vallen onder de duurdere tariefklasse 3. U kunt in Frankrijk bij het parkeren gebruik maken van uw Nederlandse of Belgische invalidenparkeerkaart.

Frankrijk > Alpes-de-Haute-Provence > Gréoux-les-Bains-Standplaats

Camping La Pinède

Deze rustige gezinscamping ligt in het hart van de Provence vlak bij de plaats Gréoux les Bains. Dit is een van de...

v.a. 315.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot