Dordogne en Lot

Swipe

Gezondheidszaken

De gezondheidszorg in Frankrijk is goed. De meeste dokters spreken alleen Frans en soms mondjesmaat Engels. Apotheken (pharmaciens) zijn herkenbaar aan een (meestal verlicht) groen kruis. In iedere plaats heeft een apotheek dienst buiten de gebruikelijke winkeluren en in het weekend (pharmacie de garde). Water uit de kraan is goed drinkbaar; water uit fonteinen en water uit drinkplaatsen waar het opschrift eau non potable staat is niet drinkbaar.

Als u een dokter nodig heeft, dan kunt u het best uw campingbeheerder/ster of hotel vragen of zij er een willen laten komen. Vraag altijd om een rekening, zodat u later de kosten bij uw verzekering kunt verhalen. Zorg ervoor dat u voldoende drinkt in warme perioden. Omdat u veel zweet heeft uw lichaam meer vocht nodig dan anders. Het gebruik van een theelepeltje zout per dag in uw eten draagt er mede zorg voor dat het vochtgehalte in uw lichaam op peil blijft. Zorg verder voor een zonnebril, een hoofdbedekking en zonnebrandcrème. Te veel vakanties zijn bedorven doordat men te lang onbeschermd in de zon bleef zitten. Muggen en vliegen kunnen u het leven behoorlijk zuur maken, zeker op campings waar u 's avonds veel in de buitenlucht verblijft. Tegen deze insekten kan men enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Draag in de avonduren kleding met lange mouwen en een lange broek en vergeet vooral niet om een insektenwerend middel mee te nemen dat u op de blote gedeelten van de huid kunt smeren.

U loopt bij wisselende sexuele contacten een risico om geslachtsziekten, AIDS of hepatitus B op te lopen, wanneer u geen condoom gebruikt tijdens het vrijen.

Frankrijk > Alpes-de-Haute-Provence > Gréoux-les-Bains-Standplaats

Camping La Pinède

Deze rustige gezinscamping ligt in het hart van de Provence vlak bij de plaats Gréoux les Bains. Dit is een van de...

v.a. 315.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot