Formentera

Swipe

Verkeersregels

Verkeerstekens Formentera
Op de Balearen worden de internationale verkeerstekens gebruikt. Wanneer u een voorrangsweg nadert ziet u een afwijkend bord: een gele driehoek met een rode rand met daarop de woorden ceda el paso, het betekent: voorrang verlenen. Als bij verkeerslichten zowel het groene als oranje licht brandt, betekent dit: houd u gereed om te stoppen. Voorts hebben alle voertuigen van het openbaar vervoer op gelijkwaardige wegen en kruisingen voorrang, ook als zij van links komen! Op bergwegen bent u verplicht om te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten. Het dragen van autogordels is verplicht. Verkeersovertredingen moeten contant worden betaald. Houd u op Formentera aan de regels voor parkeren: men controleert streng, met name in plaatsen die veel door toeristen bezocht worden. Huurauto's worden veelvuldig weggesleept, zodat men er zeker van is dat u de parkeerovertreding betaalt. U draait dan bovendien op voor de (hoge) kosten van het wegslepen. Verder heeft men de beruchte wielklem geïntroduceerd.

Alcohol in het verkeer op Formentera
Het is verboden een voertuig te besturen indien zich meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed bevindt. Voor bestuurders van vrachtauto's, tankau¬to's en dergelijke, bussen en taxi's gelden strengere regels.

Een ongeluk op Formentera
Als men een ongeluk krijgt, dan komt het incidenteel voor dat men de betrokken auto's in beslag neemt en de chauffeur arresteert, totdat men meer duidelijkheid heeft gekregen over de toedracht van het ongeluk. Informeer in dat geval onmiddellijk uw verzekeringsmaatschappij zodat zij een borg kunnen betalen. Het is daarom verstandig om alleen een auto te huren die all-risk verzekerd is! (seguro contra accidente). Voor een inzittendenverzekering (seguro de ocupantes) moet u extra betalen. Als u motorpech heeft, dan moet u onmiddellijk contact opnemen met de verhuurmaatschappij.

Maximum snelheid Formentera
In de bebouwde kom geldt een maximale snelheid van 60 km/uur voor al het verkeer, voor bromfietsers 40 km/uur. Bromfietsers mogen geen duopassagier vervoeren. Op alle andere wegen mogen personenauto's en motorfietsen niet harder dan 90 km/uur rijden (tenzij anders aangegeven), voor autobussen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur en voor vrachtwagens en auto-caravan-combinaties 70 km/uur. Men is verplicht een helm te dragen als de motorinhoud hoger is dan 125 cc. Bij een lagere cilinderinhoud is het dragen van helm alleen verplicht op wegen buiten de bebouwde kom. U moet er op Formentera rekening mee houden dat men in het algemeen agressiever rijdt dan u in Nederland en België gewend bent Wees er verder attent op dat autobestuurders regelmatig 'vergeten' om hun richtingaanwijzer aan te zetten.

Afstanden Formentera
Vanaf de haven La Savina tot
-Sant Francesc, 3,5 km
-Es Pujols, 6,5 km
-Sant Ferran, 5 km
-CalaSaona, 9 km
-Cap de Barbaria, 12 km
-Es Ca Marl, 8,5 km
-Caló de Sant Agustl, 12 km
-MaryLand, 13 km
-El Pilr, 17 km
-Far de La Mola (vuurtoren) 19 km

8 prachtige bestemmingen in Formentera