Formentera

Swipe

Vervoer naar Formentera

Luchtverbindingen

Vanuit Amsterdam en Brussel kunt u rechtstreeks per lijndienst of charter vliegen naar de internationale luchthaven van Ibiza-stad. De vliegreis duurt gemiddeld 2 uur. Er zijn enkele chartermaatschappijen die op Ibiza vliegen. vandaar reist u naar de haven van Eivissa (Ibiza-stad). Snelle veerboten vertrekken uit de haven van Eivissa en leveren u in 30 minuten tot een uur vaartijd af in de haven van La Savina op het eiland Formentera. U kunt natuurlijk ook per lijndienst naar het eiland Mallorca vliegen en daar overstappen op een lijndienst naar Formentera. De meest voor de hand liggende zijn ArkeFly en Transavia.com die per lijndienst vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Mallorca vliegen. De lijndienst van Air Berlin gaat per 2012 rechtstreeks vanaf Duddeldorf in Duitsland naar Mallorca vliegen. Vandaar kunt u doorvliegen naar Formentera of Ibiza. Voorts zijn er chartermaatschappijen, waaronder tevens ArkeFly en Tranasavia.com die rechtstreeks op Ibiza vliegen. De grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje is Iberia. Minstens 72 uur voor vertrek van uw vliegtuig moet u zich op Ibiza in verbinding stellen met uw luchtvaart-maatschappij om uw vertrek te herbevestigen ('reconfirmation), omdat reserveringen anders geannuleerd kunnen worden. Heeft u een reis door middel van een reisorganisator geboekt, dan zorgt de hostess meestentijds voor het herbevestigen van uw tickets. Op de luchthavens moet u voor internationale vluchten minstens twee uur van tevoren inchecken (binnenlandse vluchten één uur).

Veerboten

De rederij Trasmediterranea verzorgt dagelijks veerdiensten tussen de havens van Barcelona, Valencia en Denia op het Spaanse vasteland naar Palma. Er is tevens een veerbootverbinding tussen Denia en Sant Antoni de Portmany. Tussen Palma en Taragona (reistijd: 3.45 uur), en Palma en Valencia (via Ibiza; reistijd van Palma naar Ibiza 2.15 uur, van Ibiza naar Valencia: 3 uur) vaart ook een snellr veerboot, de zogenoemde fast ferry. Verder zijn er verbindingen tussen Barcelona en Ibiza (reistijd 8 uur) Valencia en Ibiza (reistijd 8 uur) Valencia en Menorca (Mahón), en Barcelona en Menorca (Mahón). De frequentie is in het zomerseizoen het hoogst. Vandaar vaart u in 30 minuten tot een uur (afhankelijk van de veerboot) per veerboot verder naar Formentera. Bovendien doen vele cruiseschepen de haven van Ibiza-stad aan.

Pleziervaartuigen

Pleziervaartuigen kunnen Formentera bereiken via de jachthavens (marinas). Na grens- en douaneformaliteiten kunt u hier aanleggen; u kunt vooraf een plaats reserveren. Pleziervaartuigen moeten in Spanje voorzien zijn van vier cijfers ter vaststelling van de identiteit. U dient in het bezit te zijn van de vlaggebrief, het Nederlands of Belgisch registratiebewijs en het ICP (Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen). Voor een boot die langer is dan 5.50 m en op een trailer Spanje wordt ingevoerd, is een carnet de passage vereist. Voor het besturen van een pleziervaartuig dient u in het bezit te zijn van één van de volgende papieren: een kleinvaarbewijs; het vaarbewijs van de Nederlandse Waterskibond; het Getuigschrift Kustwateren van de KNWV; het Internationaal Certificaat van Competentie (ICC) van de ANWB.

8 prachtige bestemmingen in Formentera