Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geiten- en schapenkaas geproduceerd maar alle Canariërs zullen direct toegeven dat die van Fuerteventura superieur is.
De onovertroffen queso majorero werd als eerste van Spanje beloond met een eigen Denominación de Origen (DOC), een eer voorbehouden aan de beste producten. Op internationale wedstrijden behaalt deze romige kaas met fijne smaak regelmatig zilveren en gouden medailles.
Jong en zacht, oud en stevig of gerookt, alle varianten smaken voortreffelijk. Van de jonge kazen is de korst wit, van de rijpere kazen meestal gelig. Soms worden belegen kazen ingesmeerd met gofio, olie of paprikapoeder om ze langer te kunnen bewaren. Je eet deze kaas als broodbeleg, als voorafje in een salade of als borrelhapje met wat olijven of olijfolie.
Eten en drinken
Nabij het centrum van Playa Blanca ligt het 3-sterrenhotel Playa Limones. Het kleinschalige bungalowcomplex heeft een prachtige ligging, zo ligt het direct...
Ecuador is een leuk appartementencomplex in het levendige Playa del Ingles. De strandboulevard bevindt zich op ongeveer 150 meter en ook de shoppingcenters "La Sandia",...
In het zuiden van Lanzarote in de badplaats Playa Blanca vind je het 5-sterrenhotel THE Volcan Lanzarote. Een luxe resort met een...