Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geiten- en schapenkaas geproduceerd maar alle Canariërs zullen direct toegeven dat die van Fuerteventura superieur is.
De onovertroffen queso majorero werd als eerste van Spanje beloond met een eigen Denominación de Origen (DOC), een eer voorbehouden aan de beste producten. Op internationale wedstrijden behaalt deze romige kaas met fijne smaak regelmatig zilveren en gouden medailles.
Jong en zacht, oud en stevig of gerookt, alle varianten smaken voortreffelijk. Van de jonge kazen is de korst wit, van de rijpere kazen meestal gelig. Soms worden belegen kazen ingesmeerd met gofio, olie of paprikapoeder om ze langer te kunnen bewaren. Je eet deze kaas als broodbeleg, als voorafje in een salade of als borrelhapje met wat olijven of olijfolie.
Eten en drinken
Dit heerlijke 3 sterren hotel HOVIMA Santa Maria hotel is gelegen op slechts 300 meter van het strand van de Costa Adeje. Het...
Guayarmina Princess is een aangenaam 4-sterrenhotel aan zee en de gezellige boulevard van het levendige Costa Adeje. Het fijne zandstrand Playa Fañabe...
Voor een heerlijke strandvakantie in Costa Adeje is het 4-sterrenhotel Bahia Princess een goede keuze! Dit populaire hotel heeft vele faciliteiten en is ook...