Fuerteventura

Swipe

Vis en vlees

Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op Fuerteventura wordt veel pescado gegeten. Schaal- en schelpdieren worden gemarineerd, hele vis bedekt met knoflook en vervolgens gegrild. Probeer eens verse mosselen, krab, inktvis, tonijn, dorado, zeebaars of zwaardvis in zo’n gezellig visrestaurantje aan de kust, geserveerd met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil) en mojo (kruidige saus).

Varkens- en rundvlees staan ook op het menu maar vooral geit, kip en konijn. Deze laatste drie dieren worden op het eiland zelf gehouden, het andere vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika, vooral Argentinië.

Karakteristieke Canarische gerechten zijn rancho canario en puchero canario, stoofschotels met verschillende soorten vlees, aardappels en groenten, op smaak gebracht met kruiden als tijm en komijn. Gezouten vis is terug te vinden in sancocho canario, een ander bekend stoofgerecht. Ropa vieja (letterlijk: ‘oude kleren’) bevat kekererwten, groenten en wat vlees, bijvoorbeeld de restjes van de vorige dag.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura