Vis en vlees
Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op Fuerteventura wordt veel pescado gegeten. Schaal- en schelpdieren worden gemarineerd, hele vis bedekt met knoflook en vervolgens gegrild. Probeer eens verse mosselen, krab, inktvis, tonijn, dorado, zeebaars of zwaardvis in zo’n gezellig visrestaurantje aan de kust, geserveerd met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil) en mojo (kruidige saus).
Varkens- en rundvlees staan ook op het menu maar vooral geit, kip en konijn. Deze laatste drie dieren worden op het eiland zelf gehouden, het andere vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika, vooral Argentinië.
Karakteristieke Canarische gerechten zijn rancho canario en puchero canario, stoofschotels met verschillende soorten vlees, aardappels en groenten, op smaak gebracht met kruiden als tijm en komijn. Gezouten vis is terug te vinden in sancocho canario, een ander bekend stoofgerecht. Ropa vieja (letterlijk: ‘oude kleren’) bevat kekererwten, groenten en wat vlees, bijvoorbeeld de restjes van de vorige dag.
Eten en drinken
Voor een ontspannen zonvakantie op het eiland Fuerteventura zit je helemaal goed in het R2 Pajara Beach en Spa. Dit heerlijke hotel is...
Het 4-sterren H10 Sentido White Suites in Playa Blanca is ingericht in fijne boutique-stijl, geïnspireerd door Spaanse en Arabische invloeden. De doelgroep...
Geniet van een rustige en ontspannen vakantie in het kleinschalige 2-sterren appartementencomplex Atalaya de Jandia. Het is gelegen in het mooie Morro...