Fuerteventura

Swipe

Fuerteventura in de 21e eeuw

De komst van het toerisme heeft de eilandeconomie radicaal veranderd. Fuerteventura ontvangt met open armen de anderhalf miljoen vakantiegangers die het eiland jaarlijks bezoeken Veel mensen verdienen immers hun brood in het hotelwezen, de horeca of gerelateerde dienstverlening.

Na de bouw van het eerste hotel in 1965 en de uitbreiding van het vliegveld volgde een ware ‘bouwboom’ langs de kust, zonder noemenswaardige regulering van de overheid. De onbelemmerde en ongecontroleerde bouw van hotels, appartementen en vakantiewoningen heeft de afgelopen jaren geleid tot verhitte discussies, onder toeristen, politici en eilandbewoners.

Tegenwoordig is er wel meer aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid maar op veel plaatsen is het kwaad al geschied. Dat dit eiland niet zonder toerisme kan moge duidelijk zijn maar de jongste generatie Majoreros wil het anders. Zij staat nu voor een nieuwe uitdaging: verdere ontwikkeling van de toeristische sector met bescherming van natuur, landschap, cultuur en de lokale middenstand.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura