Fuerteventura

Swipe

Ligging en landschap

Vlakbij Afrika

Fuerteventura ligt in de Atlantische Oceaan aan de oostkant van de Canarische eilandengroep, 110 km voor de westkust van Marokko en 3200 km van Amsterdam.

Met een beetje fantasie kun je de vorm vergelijken met die van een kippenboutje, met onderaan een smal aanhangsel, het ‘botje’. Dit is het schiereiland Jandía dat grotendeels beschermd is. Jandía is met de rest van het eiland verbonden door de smalle Istmo de Pared, een landengte bedekt met een golvend woestijnlandschap.

Met een lengte van 120 km en een breedte tussen de 5 en de 30 km is Fuerteventura na Tenerife het grootste eiland. Ten noorden ervan ligt het kleine Isla de Lobos en nog geen tien kilometer verderop buureiland Lanzarote. Gran Canaria bevindt zich 81 km verder naar het westen.

Zes gemeentedistricten

Fuerteventura is verdeeld in zes gemeentes. Dit zijn van noord naar zuid: La Oliva, Puerto del Rosario, Betancuria, Antigua, Tuineje en Pájara. De grenzen van deze municipales worden op het eiland aangegeven door een enkel helderwit poortje langs de kant van de weg met de naam van de gemeente erop.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura