Fuerteventura

Swipe

Bezienswaardigheden

Fuerteventura’s stranden krijgen, terecht, alle aandacht maar er valt meer te beleven. Je moet er wel wat moeite voor doen want dit eiland geeft zijn charmes niet meteen prijs. Grootse cultuurschatten zijn er niet en het landschap lijkt op het eerste gezicht onherbergzaam en misschien weinig aantrekkelijk. Toch zit Fuerteventura vol verrassingen!

In het binnenland, op luttele kilometers afstand van de badplaatsen openbaart zich een geheel andere wereld met imposante vulkaankraters in een af en toe verbazend mooi landschap. Vergezichten duiken op, verlaten stranden aan een woeste kust, een diepe vallei met een kleine oase of een typisch Canarisch dorpje met simpele witgekalkte huizen. Ook de beste tipicos, de intieme streekrestaurants liggen buiten de vakantieoorden en zijn een omrit waard.

Rustige wegen

Het is bovendien een waar genot om een dag met een auto over het eiland te toeren want de (hoofd)wegen zijn goed onderhouden en ongekend rustig. Voor wat meer avontuur kun je af en toe een onverharde weg nemen. Kortom, wie tijdens een verblijf op dit eiland niet verder komt dan het hotel en het strand doet zichzelf tekort. Dit is een eiland dat je zelf moet ontdekken.

Dus: spring in de bus, huur een auto of trek er te voet op uit en laat je verrassen door de verborgen schoonheid van Fuerteventura! Heb je geen zin om zelf achter het stuur te kruipen regel dan een taxi of neem deel aan een (bus)excursie. Je kunt je ook aansluiten bij een jeepsafari of een georganiseerde wandel- of fietstocht.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura