Fuerteventura

Swipe

Bagage

In het algemeen is in de economy-klasse maximaal 20 kg aan bagage toegestaan. Ook aan gewicht en afmetingen van de handbagage worden grenzen gesteld. Luchtige zomerkleding van linnen of katoen is voldoende voor een strandvakantie. In sommige hotelrestaurants geldt een milde ‘dress code’: je mag daar niet in korte broek aan tafel maar een stropdas is zelden vereist.

Buiten de zomermaanden, zeker als er wandelingen op het programma staan, is wat warmere kleding zoals een lange broek en een fleecejas of windjack onmisbaar. Een trui of vest voor ‘s avonds en voor airconditioned restaurants is het hele jaar handig. Comfortabele (loop)schoenen mogen ook niet ontbreken maar een paraplu zul je waarschijnlijk niet nodig hebben.

Neem vooral een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor mee want de zon brandt genadeloos. Een hoed of pet beschermt hoofd en haar tegen de zon en de wind.

En mocht je iets vergeten zijn: veel is verkrijgbaar in de winkels van Fuerteventura. Er zijn bovendien veel leuke souvenirs te koop dus laat wat ruimte in de koffer over.

Reizigers die een eigen wind- of kiteboarduitrusting willen meenemen doen er goed aan de regels en prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken voordat ze een ticket boeken. Vaak blijkt het handiger en voordeliger om ter plaatse materiaal te huren.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura