Fuerteventura

Swipe

Geldzaken

Op de Canarische Eilanden is de euro de munteenheid. Geldautomaten (telebancos) zijn buiten de badplaatsen dungezaaid en betalen met pinpas is een nog vrij onbekend fenomeen. Ook bij veel benzinestations betaal je contant. Er valt dus bijna niet aan te ontkomen om wat contant geld op zak te hebben.

Een creditcard gebruiken kan natuurlijk ook. Alle bekende creditcards worden geaccepteerd in hotels, veel restaurants en winkels, in combinatie met pincode en legitimatie. Autohuur dient ook altijd met een creditcard betaald te worden.

Het prijsniveau ligt op Fuerteventura wat lager dan in Nederland en België, vooral buiten de badplaatsen. Dat geldt bijvoorbeeld voor kleding en een kop koffie op een terras maar vooral voor autohuur, benzine, elektronica, sterke drank, cosmetica en sigaretten. Deze zaken zijn in de grote supermarkten zelfs goedkoper dan in de duty free winkels op het vliegveld.

De laatste jaren zijn wel de toegangsprijzen van bezienswaardigheden flink omhooggegaan. Daar staat tegenover dat sommige attracties gratis toegankelijk zijn.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura