Fuerteventura

Swipe

Leuke dingen om te doen

Op Fuerteventura is van alles te beleven voor kinderen. In ieder hotel staat een rek met folders over attracties en activiteiten voor jong en oud. Fietsen zijn hier en daar ook in kindermaten te huur en sommige georganiseerde fietstochten zijn speciaal bedoeld voor gezinnen.

Wil je het nuttige met het aangename combineren dan kunnen kinderen in Corralejo en Caleta de Fuste zwem- of snorkellessen nemen. Vanaf 8 jaar kunnen ze deelnemen aan een snorkelsafari. Wat oudere, sportief aangelegde kinderen zullen zich prima vermaken met zeil- of windsurflessen of misschien zelfs een duikcursus (vanaf 12 jaar).

In of nabij de meeste badplaatsen is gelegenheid om te go-karten of te minigolfen en op het strand van Caleta de Fuste kan een ritje op een kameel gemaakt worden. Hebben de kids een keer genoeg van het strand en de zee dan kunnen ze zich uitleven in het Baku Familiepark bij Corralejo waar genoeg vertier is voor een of meer dagen. Mensen van alle leeftijden zijn enthousiast over de mooie dierentuin La Lajita Oasis Park waar ook een 'kamelenstation' (eigenlijk gaat het om dromedarissen) te vinden is.

Een excursie met een zeilboot of glasbodemboot is ook altijd leuk. Kies hiervoor een niet al te winderige dag uit. In de haven van Morro Jable ligt de SubCat klaar voor een onderzeesafari. Veel kinderen zullen de walvisskeletten ten zuiden van Caleta del Fuste (bij het zoutmuseum) en achter de vuurtoren van Jandía Playa fascinerend vinden.

En mocht het weer een dag tegenzitten bezoek dan het museumdorpje La Alcogida bij Tefia of Molino de Antigua. Steken ze nog wat van op ook. Je kunt ook altijd nog een mooie vlieger kopen voor je kroost, op Fuerteventura is het nooit windstil!

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura