Fuerteventura

Swipe

Uit eten

Achter de stranden van de badplaatsen van Fuerteventura voeren talloze eetgelegenheden een heftige concurrentiestrijd. Het betreffen vaak middelgrote restaurants met een uitgebreide internationale kaart in vier, vijf of zelfs zes talen. Zoals in menig ander vakantieland kun je er terecht voor een steak, schnitzel, pizza of pasta.

In Corralejo en andere plaatsen waar veel Britten komen, kunnen Engelsen op iedere straathoek van hun vertrouwde ‘full english breakfast’, ‘fish & chips’ of ‘sunday roast’ genieten. Spaanse klassiekers zoals paella en tortilla zijn ook niet onbekend en hier en daar staan tapasgerechten op het menu. Er zijn diverse Chinese restaurants en de Japanse, Indiase, Italiaanse, Portugese, Mexicaanse en Griekse keukens zijn eveneens vertegenwoordigd. En niet te vergeten de Argentijnse grills, waar je een uitstekend stuk vlees kunt eten.

Liefhebbers van fastfood kunnen in Caleta de Fuste of Puerto del Rosario hun maag vullen bij bekende hamburgerketens en Hollanders met heimwee gaan naar de Heineken Bar in Corralejo voor een broodje kroket of een frikadel (tegenover het politiebureau in CC Atlantic). Keuze genoeg dus.

Canarische keuken

Leuker is het natuurlijk om de lokale keuken te ontdekken. Ver van de standaardgerechten en toeristenmenu’s aan de kust valt er op Fuerteventura wel het een en ander te beleven op gastronomisch gebied. Ga hiervoor op zoek naar een tipico, een restaurant met streekgerechten in het binnenland, of een visrestaurant op de kade van plaatsjes zoals El Cotillo en Ajuy. Trendy ‘fusion’-gerechten en dergelijke moet je er niet verwachten maar voor heel redelijke prijzen eet je er vis of vlees in Canarische stijl.

De porties zijn royaal dus voor sommigen zal een voorgerecht of salade al meer dan genoeg zijn. Het is ook niet ongebruikelijk om salades en andere bijgerechten te delen met je tafelgenoten. Probeer eens een visstoofpotje, wat geitenkaas of papas arrugadas (gerimpelde aardappeltjes) met mojo (kruidige saus). Drink er een glas wijn bij en je hebt een prima maaltijd. Voor de snelle trek: neem een bocadillo in een café, een stokbroodje belegd met ham of kaas. 

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura