Fuerteventura

Swipe

Fietsen

Fuerteventura is mogelijk het meest fietsvriendelijke Canarische eiland. Vergeleken met de buren is het land vrij plat en daarom heel geschikt voor fietstochten, al speelt de wind veel fietsers parten. In alle grote badplaatsen zijn zowel stadsfietsen als mountainbikes te huur.


De geasfalteerde hoofdwegen zijn vrijwel stoplichtvrij en van passerende auto’s zul je in het binnenland niet veel last hebben. Veel mensen huren een fiets om op hun gemak van het hotel naar het strand of de supermarkt te peddelen en in sommige badplaatsen zijn zelfs fietspaden aangelegd.

Meer uitdaging nodig? Wie niet opziet tegen de warmte en het stof kan zich met een mountainbike ‘off road’ uitleven op talloze rotspaden in bergachtige gebieden en langs verlaten stranden aan de kust. Zo leer je het eiland van alle kanten kennen, ook de plekken waar toeristen zelden komen. Ook het eiland Los Lobos is geschikt om te fietsen.

Neem altijd voldoende eten en veel drinken mee – onderweg zijn er nauwelijks voorzieningen. En bescherm jezelf goed tegen de zon.

Begeleide fietstochten

Georganiseerd op pad met een gids kan ook. Bij sommige tours brengt een jeep de deelnemers naar een heuveltop waarna iedereen zonder veel inspanning minutenlang naar beneden suist. Wil je juist liever je beenspieren gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Easy Riders organiseert mountainbiketours van 16 tot 85 km op verscheidene delen van het eiland (niet in de zomer). Fiets, helm en lunch zijn bij de tourprijs inbegrepen. Een soortgelijk aanbod heeft Fuerte Bike

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura