Fuerteventura

Swipe

Sportevenementen

In februari wordt de FuerteBike-marathon (80 km) gereden. Deze begint en eindigt in Corralejo, onder grote belangstelling van het publiek.

Eind mei vindt Las Tres Islas plaats, een sportspektakel waarbij drie eilanden betrokken zijn: La Graciosa, Lanzarote en Fuerteventura. De deelnemers, zowel profs als amateurs staan voor een grote uitdaging: zij moeten deze drie eilanden in één dag overbruggen, zwemmend, klimmend, fietsend en tot slot zeilend of in een kajak. Het is ook mogelijk als lid van een team mee te doen en er een estafette van te maken. De wedstrijd begint op La Graciosa en eindigt in Corralejo.  

Ben je in december op het eiland dan kun je deelnemen aan de Marcha Cicloturista, een fietsevenement waarbij zowel profs als vakantiegangers vijftig kilometer fietsen ten behoeve van het Canarische kankerfonds. Hieraan doen een paar honderd fietsers mee.

Verder zijn nog van belang de wereldkampioenschappen windsurfen en kiteboarden (Playa de Sotavento, juli/augustus, www.fuerte ventura-worldcup.org), de Internationale diepzeeviswedstrijden (Gran Tarajal, september) en het Vliegerfestival (Corralejo, november).

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura