Fuerteventura

Swipe

Surfsport

Fuerteventura behoort tot de beste surflocaties van Europa en trekt duizenden enthousiaste surfers. Van ’s?morgensvroeg tot zonsondergang zijn zij op het water te vinden. Sommigen gaan zelfs nooit meer terug naar huis; er is een grote permanente surfgemeenschap op het eiland. De sporters genieten van het aangename klimaat en profiteren van de flinke golfslag en straffe, soms onvoorspelbare maar altijd aanwezige zeewinden.

In de maanden april t/m oktober, de beste periode voor geoefende windsurfers, waait de noordelijke passaatwind, in de wintermaanden draaiend naar noordoost en oost. Voor beginners is er genoeg kalm water om te oefenen, zoals de baai van Caleta de Fuste. De profs gaan bij voorkeur naar Playa de Sotavento waar in juli en augustus de wereldkampioenschappen worden gehouden. Ook bij Corralejo en andere stranden langs de oost- en noordkust zie je wind- en kiteboarders met hun felgekleurde schermen over het water scheren en de meest fantastische capriolen uithalen. Aan de westkust komen alleen de echte ‘cracks’, vanwege de sterke zeestromingen.

Wind- en kitesurfscholen waar ook het modernste materiaal te huur is, zijn te vinden in alle vakantiecentra. Je kunt er een proefles nemen, meteen een hele cursus boeken of deelnemen aan een surfkamp of surfsafari waarbij je met een jeep naar meer afgelegen surflocaties wordt gebracht. De beste scholen zijn de twee Pro Centres van ex-wereldkampioen René Egli. Deze liggen aan weerzijden van Playa de Sotavento (Costa Calma). Sommige surfcentra hebben ook appartementen of bungalows te huur voor surfende klanten.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura