Fuerteventura

Swipe

Telefoon

Canarische telefoonnummers bestaan uit negen cijfers, ook wanneer je lokaal belt. De nummers op Fuerteventura beginnen met 928, mobiele nummers meestal met een 6, gratis nummers met 900 of 902. Bel je vanuit Nederland of België naar Fuerteventura, toets dan eerst 0034 voor Spanje en vervolgens het negencijferig abonneenummer. 

Nederlandse en Belgische mobieltjes zijn over het algemeen ook te gebruiken op de Canarische Eilanden. Netwerken: Movistar of Airtel (van Vodafoon). Informeer bij je provider naar de voorwaarden en (vaak hoge) tarieven. Sms’en is goedkoper. 

Je kunt op Fuerteventura ook telefoneren vanuit de telefooncellen van Telefónica. Deze werken op munten of een telefoonkaart en soms op een creditcard. Een telefoonkaart (tarjeta telefónica) is te koop bij kiosken, supermarkten en postkantoren. De instructies staan achterop de kaart. Uit een hotel bellen kan natuurlijk ook maar dat is meestal een stuk duurder.

Bel je naar Nederland toets dan eerst 0031 (0032 voor België) en daarna het kengetal en het abonneenummer zonder de eerste nul. Wil je de ontvanger laten betalen voor het gesprek vraag dan een ‘collect call’ aan via 900 9900 31 (Nederland) of 900 9900 32 (België). 

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura