Fuerteventura

Swipe

Vissen

Aan de lange kust van Fuerteventura kan sportvisserij het hele jaar beoefend worden, vanaf het strand, een boot of een pier.

In verband met dreigende overbevissing moeten wel wat regels in acht worden genomen. Om er een paar te noemen: vissers mogen maximaal vier kilo vis per dag vangen en gebruik maken van maximaal twee lijnen. Het verzamelen van mosselen en andere schaaldieren is verboden tussen 1 april en 30 juni en tussen 1 september en 30 november. In ieder havenkantoor hangt een tabel met de vereiste minimummaten voor de belangrijkste vissoorten.

Let op: niet iedereen houdt zich eraan maar sportvissers hebben officieel een vergunning nodig van de Dirección General de la Pesca, Conseiria de Agricultura, Calle Lucha Canaria 112, Puerto del Rosario 35600; Tel: 928 531203.

Vlak voor de kust zijn met een eenvoudige hengel gepen en papegaaivissen te vangen. Verderop, waar de oceaanbodem een diepte bereikt van 3000 meter gaan diepzeevissers de strijd aan met tonijnen, snelle wahoo’s, witte en blauwe marlijnen (tot 400 kg), dorado’s, zwaardvissen en af en toe haaien. Deze vissen geven zich niet zomaar gewonnen (een blauwe marlijn haalt snelheden van 120 km/uur) en als ze aan de haak zijn geslagen levert dat een spannende strijd op.

Aan het eind van de dag kunnen vissers in de havens met hun trofeeën op de foto gaan. Bedenk echter dat sommige vissoorten na de vangst weer losgelaten worden. Teleurstellend voor de vissers misschien maar noodzakelijk om de visstand op peil te houden.

Diepzeevissen kan het hele jaar maar de beste periode is tussen april en november, met oktober als beste maand. Excursies met speciaal toegeruste schepen vertrekken uit de havens van Corralejo, Caleta de Fuste, Gran Tarajal en Morro Jable. Voor hengels, ander vismateriaal en goede informatie kunnen vissers terecht bij Gone Fishing, de sportvisserijwinkel in Caleta de Fuste, winkelcentrum El Castillo, blok B, Tel: 669 088337.

Ieder jaar in september wordt in Gran Tarajal een diepzeevis-competitie gehouden. 

H10 Playa Esmeralda

Het fijne H10 Playa Esmeralda staat garant voor een té gekke zonvakantie op het prachtige Fuerteventura. Zoals de naam al doet vermoeden,...

v.a. 621 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura