Fuerteventura

Swipe

Winkels, markten en supermarkten

Voor een middagje shoppen ga je het best naar Puerto del Rosario (Las Rotondas), Caleta de Fuste (Atlántico) of naar de winkels in het centrum van Corralejo. Deze centros comerciales, moderne (half)overdekte winkelcentra van het eiland hebben vestigingen van schoenen- en modewinkels, juweliers, parfumerieën enzovoort maar ook veel horecagelegenheden. De prijzen liggen over het algemeen wat lager dan in Nederland en België.

Kunstnijverheid

Ben je meer geïnteresseerd in ambachtelijke Canarische producten kijk dan uit naar de centros de artesanías (kunstnijverheidscentra) van Betancuria, Antigua, Lajares, La Oliva en Santa Inez en in de museumwinkels. Je kunt er vaak meteen zien hoe het gemaakt wordt.

Op de toeristische markten van Corralejo (maandag en vrijdag), Caleta de Fuste (zaterdag), Costa Calma (woensdag en zondag) en Jandía Playa (donderdag) zul je tevergeefs zoeken naar cactusjam en geitenkaas. Veel van het koopwaar op deze markten (zonnebrillen, sieraden, badkleding, houtsnijwerk, lederwaren, speelgoedkamelen enzovoort) is geïmporteerd uit Afrika en het Verre Oosten. Je kunt er voor een schijntje een spijkerbroek op de kop tikken. Afdingen is hier gebruikelijk.

Dagelijkse boodschappen

In iedere badplaats zijn een of meerdere kleine supermarkten te vinden. Veel voordeliger zijn de grote supermarkten (hiperdino’s) aan de rand van de stad. Deze zijn de hele dag open, vaak ook op zondag. Hier zijn naast verse groenten, brood, kaas, vlees, wijn en dergelijke ook kleding en huishoudelijke artikelen te koop. Je kijkt er je ogen uit op de visafdeling waar octopussen, schelpdieren en enorme vissen in allerlei kleuren op schaafijs liggen uitgestald.

Voor vers brood en zoetigheden kun je in sommige plaatsen ook terecht in een pastelería.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura