Fuerteventura

Swipe

Zeilen

Zeilers die een tocht naar Zuid-Amerika of een reis om de wereld maken doen steevast de Canarische Eilanden aan, het laatste stukje Europa voordat de uitgestrekte Atlantische Oceaan begint.

Ook Fuerteventura met z’n immer waaiende passaten lijkt gemaakt voor zeezeilen. Wie tijdens de vakantie wil zeilen kan in de havens van Corralejo, Gran Tarajal en Morro Jable een kleine of grote zeilboot met of zonder bemanning huren of deelnemen aan een van de talloze zeilexcursies die worden aangeboden, op catamarans of klassieke zeilschepen.

Zeilexcursies

Op mooie, zonnige dagen is een aangenamer tijdverdrijf haast niet denkbaar. Terwijl jij lekker op het dek ligt te deinen in de zon, werkt de bemanning zich in het zweet en zorgt voor het zeil, het roer en de lunch. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen, vliegende vissen of walvissen. Reserveringen via hotels of direct in de havens.

Zeilles nemen kan ook. De beste zeilschool is Cat Company bij Las Playitas, www.catcompany.eu. Je kunt eerst een kennismakingsles van twee uur volgen en daarna beslissen of je de hele basiscursus wilt doen. Na ongeveer twaalf uur lessen kun je zelfstandig het water op.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura