Fuerteventura

Swipe

Autohuur

De gemakkelijkste manier om je op Fuerteventura te verplaatsen is met een huurauto. Autohuur is op Fuerteventura relatief goedkoop. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper het gemiddelde dagtarief wordt. Klik hier om goedkoop uw auto te huren. Ook de benzine is niet duur (circa 20% goedkoper dan op het vasteland van Spanje).

Speelt geld geen rol dan valt in de zomer een open jeepje of cabrio te overwegen, ideaal in dit klimaat. Deze zijn beperkt voorradig dus reserveer op tijd. Afgelegen delen in het westen en zuiden van het eiland zijn alleen met een jeep of andere terreinwagen (4WD) goed te berijden. Met een gewone personenauto wordt dit ook wel gedaan maar bedenk dat veel autoverhuurders dit niet toestaan in verband met het ontbreken van verzekeringsdekking.

Een Nederlands of Belgisch rijbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs en een creditcard zijn voldoende voor autohuur. Veel verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar voor de bestuurder, soms zelfs 25 jaar. Wil je meteen bij aankomst op Fuerteventura over een auto beschikken, regel dit dan nog voor vertrek. Een auto voor een dag of een paar dagen is ook in veel hotels eenvoudig te regelen.

Kijk de auto goed na voordat je wegrijdt en check het reservewiel. Noteer het telefoonnummer van de verhuurder voor het geval je pech krijgt. In geval van een aanrijding: noteer naam en adres van de andere partij en geef dit door aan de autoverhuurder. Zijn er problemen, laat dan de politie komen: Guardia Civil de Tráfico, Tel: 928 851551.

Laat nooit iets van waarde in de auto liggen en parkeer niet langdurig op verlaten plekken. Ga altijd met een volle tank op stap als je wat verder weg wilt, tankstations zijn zeer dun gezaaid. Bij benzinestations kun je soms wel en soms niet met creditcard afrekenen bij degene die de tank voor je vult. Loodvrij heet sin plomo. ‘s Avonds na 20 uur zijn de meeste benzinestations gesloten maar die bij het vliegveld kennen ruimere openingstijden.

Verkeer en vervoer

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura