Fuerteventura

Swipe

Bus

Het busvervoer op Fuerteventura is de laatste jaren sterk verbeterd. Moderne, airconditioned guaguas van busmaatschappij Tiadhe (informatie: Tel: 928 852166) onderhouden verbindingen tussen de hoofdstad en de belangrijkste toeristencentra. Ze rijden stipt op tijd en vooral bij lange afstanden is de bus veel goedkoper dan een taxi.

Helaas zijn plaatsen in het binnenland minder goed bediend. Bussen komen daar vaak slechts een- of tweemaal per dag en op zon- en feestdagen vervallen sommige verbindingen helemaal. Een andere ergernis is het ontbreken van een correcte dienstregeling bij de bushaltes. Als er al een overzichtje hangt zijn het de vertrektijden vanaf het beginpunt van de buslijn, niet die van de betreffende halte. Zo ontstaat onterecht de indruk dat de bus altijd te laat is! Het is dus een beetje gokken of informeer in de dichtstbijzijnde winkel, daar weten ze het wel.

Wie (veel) gebruik wil maken van de bus doet er goed aan een Tarjeta Dinero (of Bono) aan te schaffen. Deze magneetkaart geeft 30% korting op busritten en maakt betalen heel eenvoudig. Noem je bestemming aan de chauffeur, steek de kaart in de automaat en op de achterzijde verschijnt het saldo. De kaarten zijn te koop in een kleine selectie kantoorboekhandels (adressen op de website hieronder) en op de busstations van Puerto del Rosario en Corralejo. Heb je geen kaart, zorg dan voor voldoende kleingeld.

Actuele dienstregelingen van onderstaande buslijnen zijn af te halen bij de busstations en sommige toeristenbureaus. Je kunt ze ook uitprinten van de website van de busmaatschappij, www.tiadhe.com.

Verkeer en vervoer

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura