Fuerteventura

Swipe

Aankomst en vertrek

Fuerteventura’s moderne El Matorral Airport (FUE, www.aena.es) ligt halverwege de oostkust, vijf kilometer ten zuiden van de hoofdstad Puerto del Rosario en tien kilometer ten noorden van Caleta de Fuste.

In 2006 kreeg dit vliegveld bijna vijf miljoen passagiers te verwerken. Van de internationale passagiers was 80% afkomstig uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De luchthaven is uitstekend toegankelijk voor mindervaliden en mensen met een visuele handicap. Parkeren bij het vliegveld is het eerste halfuur gratis, daarna betaal je maximaal 10 euro voor een hele dag.

Kantoren van autoverhuurbedrijven bevinden zich bij de uitgang van de terminal maar hebben aan de achterkant ook een balie die uitkomt in de bagagehal. Dat is handig: terwijl je op de bagage wacht kun je meteen autohuur regelen. In de aankomsthal zijn verder balies te vinden van touroperators, een café en een geldautomaat. Er zijn ook geldautomaten aan het andere einde van de corridor in de ruimte met incheckbalies. In de corridor vind je ook een kantoor van vliegmaatschappij Binter en een toeristenbureau.

Bij het verlaten van Fuerteventura zijn in de incheckhal een café, een apotheek (geopend 7.30-21.30 uur) en een kleine boeken- en tijdschriftenwinkel te vinden. Ook na de bagagecontrole bevinden zich nog wat eetgelegenheden en winkels. Aan beide zijden van de wachtruimte bij de gates is een terras zodat je voor vertrek nog even in de zon kunt zitten.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura