Gran Canaria

Swipe

Gran Canaria

Gran Canaria is met bijna drie miljoen bezoekers per jaar een van de meest succesvolle vakantiebestemmingen in Europa. Aan zand en zee geen gebrek en het weer is er bijna altijd goed. Maar dat is lang niet alles! Gran Canaria heeft een verbazingwekkend gevarieerd landschap, van brede stranden en gouden duinen in het droge zuiden tot vruchtbare plantages en groene naaldwouden in het noorden. Noord en zuid zijn gescheiden door een imposant berggebied met ruige vulkaantoppen en diepe ravijnen. Deze diversiteit leverde Gran Canaria terecht de bijnaam ‘minicontinent’ op. Ook het klimaat is niet overal hetzelfde: in de winter ligt er sneeuw op de hoogste toppen terwijl aan de kust de zon volop schijnt.

Ook op het gebied van cultuur valt er het nodige te genieten, in Las Palmas, de grootste stad van de Canarische Eilanden of in een van de kleinere steden, met hun gezellige plaza’s, markten en oogstrelende koloniale architectuur. Interessant zijn ook de archeolo-gische vindplaatsen waar Gran Canaria zo rijk aan is. De prehistorische bevolking liet graftombes en rotsinscripties in grotten achter.

Op deze website lees je alles over Gran Canaria wat het weten waard is. De algemene informatie is gevuld met achtergronden van geschiedenis, geografie, flora, fauna, bevolking en cultuur van het eiland waarna een gedeelte met veel praktische informatie volgt. Het derde deel bevat beschrijvingen van de leukste bezienswaardigheden waarbij ook minder bekende plaatsen aan bod komen. Buen viaje!

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria