Gran Canaria

Swipe

Gran Canaria

Gran Canaria is met bijna drie miljoen bezoekers per jaar een van de meest succesvolle vakantiebestemmingen in Europa. Aan zand en zee geen gebrek en het weer is er bijna altijd goed. Maar dat is lang niet alles! Gran Canaria heeft een verbazingwekkend gevarieerd landschap, van brede stranden en gouden duinen in het droge zuiden tot vruchtbare plantages en groene naaldwouden in het noorden. Noord en zuid zijn gescheiden door een imposant berggebied met ruige vulkaantoppen en diepe ravijnen. Deze diversiteit leverde Gran Canaria terecht de bijnaam ‘minicontinent’ op. Ook het klimaat is niet overal hetzelfde: in de winter ligt er sneeuw op de hoogste toppen terwijl aan de kust de zon volop schijnt.

Ook op het gebied van cultuur valt er het nodige te genieten, in Las Palmas, de grootste stad van de Canarische Eilanden of in een van de kleinere steden, met hun gezellige plaza’s, markten en oogstrelende koloniale architectuur. Interessant zijn ook de archeolo-gische vindplaatsen waar Gran Canaria zo rijk aan is. De prehistorische bevolking liet graftombes en rotsinscripties in grotten achter.

Op deze website lees je alles over Gran Canaria wat het weten waard is. De algemene informatie is gevuld met achtergronden van geschiedenis, geografie, flora, fauna, bevolking en cultuur van het eiland waarna een gedeelte met veel praktische informatie volgt. Het derde deel bevat beschrijvingen van de leukste bezienswaardigheden waarbij ook minder bekende plaatsen aan bod komen. Buen viaje!

Foto Onze Gran Canaria expert
Onze Gran Canaria expert

AUTEUR ELISE VAN VLIET

Na een grote en enkele kleinere reizen door Zuid- en Zuidoost-Azië wist Elise van Vliet van haar grootste passie haar werk te maken. Ze woonde enige tijd in Bangkok, begeleidde avontuurlijke rondreizen door Thailand en werkte als Azië-specialist bij Baobab Reizen. Momenteel combineert ze het nuttige met het aangename door te schrijven over reizen, waarbij haar voorkeur uitgaat naar (zonnige) eilanden.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria