Gran Canaria

Swipe

Muziek en dans

De vele fiestas die op de Canarische Eilanden gevierd worden zijn ideale momenten om kennis te maken met traditionele dans en muziek, beide beïnvloed door stijlen van het Europese vasteland. Zo ontbreekt in geen enkel muziekgezelschap de Spaanse gitaar.

In de Canarische popmuziek zijn ook Latijns-Amerikaanse ritmes te herkennen, vooral de salsa. Canarische dansen worden veelal begeleid door de timple, een kleine vijfsnarige gitaar, symbool van de Canarische Eilanden. Het instrument heeft wel wat weg van een ukelele en duikt ook op bij folkloristische muziek in Zuid-Amerikaanse landen. Andere typisch Canarische instrumenten zijn de tajaraste, een soort tamboerijn en de cháracas, grote castagnetten.

Wil je Canarische muziek aanschaffen, kijk dan uit naar cd’s van de groep Los Sabandeños. Zij brachten de afgelopen decennia 56 albums uit waarvan ongeveer twee miljoen exemplaren verkocht zijn. Aanbeden wordt de melancholieke zangeres Rosana Arbelo, geboren op Lanzarote terwijl Pedro Guerra van Tenerife veel succes heeft in de Spaanssprekende wereld.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria