Gran Canaria

Swipe

Eettradities

Zoals de meeste Spanjaarden houden de Canariërs niet van een uitgebreid ontbijt (desayuno). In de hotels wordt natuurlijk wel een ontbijt voor de gasten geserveerd maar de bevolking drinkt meestal alleen een kop koffie na het opstaan. Rond 9.30 uur is het dan tijd voor een tweede kop koffie met een zoet broodje. Een traditioneel ontbijt kan ook bestaan uit Spaanse churros, gefrituurde, met suiker bestrooide langwerpige beignets die je in een kom koffie met melk of dikke chocolademelk dompelt. Niet zo goed voor hart en bloedvaten waarschijnlijk, maar wel erg lekker.

Spanjaarden nemen uitgebreid de tijd voor de lunch (almuerzo, comida), wat later in de middag. Voor hen is dit de belangrijkste maaltijd van de dag, bestaande uit minimaal drie gangen. Spreekt dit je aan, bezoek dan rond 14 uur een restaurant in een vissersdorp of een van de plaatsen in het binnenland. Vaak kun je er voor een bescheiden bedrag voortreffelijk eten.

De avondmaaltijd (cena) blijft beperkt tot een licht hapje, niet eerder geserveerd dan 21 of 22 uur. Tenminste, zo gaat het vaak op het Spaanse vasteland. Op de Canarische Eilanden heeft men zich aangepast aan de Noord-Europese gewoontes, vooral in de badplaatsen waar restaurants de hele dag open zijn. In restaurants in het binnenland kun je vanaf circa 20 uur terecht. Heb je ’s?middags uitgebreid gegeten dan heb je ’s?avonds wellicht genoeg aan een salade of wat tapasgerechtjes. Daarvoor kun je al eerder op de avond terecht in een van de tapasbars.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria