Gofio
Naast vis en vlees keren lokale producten als maïs, tomaten, bananen, uien en aardappels in vele gedaantes terug. Hetzelfde geldt voor geitenkaas, vers of juist wat ouder. Het basisvoedsel gofio zul je echter zelden op een restaurantmenu aantreffen.
Gofio was het hoofdvoedsel van de oorspronkelijke eilandbewoners en wordt eeuwen later nog steeds gewaardeerd. Het is een meelmengsel van graan (gerst, tarwe, maïs, maar ook rijst en erwten werden gebruikt) dat op een open vuur licht geroosterd wordt en daarna gemalen tussen de stenen van een windmolen. Met water, melk of wijn wordt er ten slotte een brijachtig deeg van gemaakt dat vroeger door arme boeren gegeten werd als ‘dagelijks brood’. Het was lang houdbaar en vulde de maag goed.
Inmiddels heeft ‘echt’ brood deze rol overgenomen. Gofio is echter nog niet vergeten en wordt als bijgerecht gegeten, in broodjes verwerkt of als bindmiddel in de soep gebruikt.
Eten en drinken
Het is tijd om te ontspannen! Ga daarom vakantie vieren in het 3-sterren appartementencomplex Parque del Sol in Costa Adeje. Het is...
In de prachtige vallei van Mogan vind je het 3-sterrenhotel Cordial Mogan Valle. Door de unieke ligging heb je een prachtig uitzicht...
Ben jij opzoek naar rust en ontspanning? Dan ben je in La Plantación aan het juiste adres. Dit kleurrijke en lichte bungalowcomplex...