Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.
Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.
Eten en drinken
Het adults-only hotel Colon Guanahani ligt in het mooie Costa Adeje op Tenerife. Het hotel staat bekend om haar goede service, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en...
Ben je op zoek naar een fijn appartementcomplex in het sfeervolle stadje Morro Jable? Verblijf dan in een comfortabel appartement in Blue...
Het 4-sterrenhotel BEST Jacaranda is gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife en is omringd door diverse restaurants en winkeltjes. In de tropische...