Gran Canaria

Swipe

Spek en bonen

Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op alle eilanden wordt veel pescado gegeten. Van het scala aan vissoorten dat de Atlantische Oceaan levert maken de eilanders heerlijke visschotels. Schaal- en schelpdieren worden gemarineerd, vis bedekt met knoflook en vervolgens gegrild. Probeer eens verse inktvis, tonijn, dorado of zwaardvis in zo’n gezellig visrestaurantje, geserveerd met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil) en een mojo (kruidig sausje).

Varkens- en rundvlees staan op het menu maar vooral geit, kip en konijn. Deze laatste drie dieren worden op de eilanden zelf gehouden, het andere vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Vlees wordt veelal verwerkt in karakteristieke stoofpotten en op smaak gebracht met kruiden zoals tijm, komijn en majoraan. Puchero Canario is een stoofschotel met verschillende soorten vlees, kekererwten, aardappels en groenten, soms geserveerd met gofio.

Gezouten vis is terug te vinden in sancocho Canario, een ander bekend stoofgerecht. In ropa vieja (letterlijk: oude kleren) gaan ook kekererwten, groenten en wat vlees, bijvoorbeeld de restjes van de vorige dag. Geitenvlees (cabra) heeft een vrij sterke smaak. Geitenlam (cabrito) is zachter en wordt gebakken of gestoofd en vervolgens van het bot gekloven. Spek en bonen vormen een veelgebruikte combinatie terwijl vleesgerechten vaak worden gegarneerd met gebakken banaan en tomaten van eigen bodem.

Hotel Taurito Princess

Hotel Taurito Princess ligt aan het strand. Dit fijne vakantieadres is echt perfect voor een aangenaam verblijf op de prachtige Canarische Eilanden....

v.a. 609.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria