Gran Canaria

Swipe

Wijn

In de supermarkten aan wijn geen gebrek, van goedkope ‘bocht’ tot hele aardige Spaanse wijnen voor een redelijke prijs. Product van de Canarische Eilanden zelf is de malvasía-wijn waarvan William Shakespeare al genoten zou hebben – deze wijn wordt in ten minste dertig van zijn werken genoemd.

In de 16e eeuw was deze honingkleurige, vrij sterk smakende wijn een succesvol exportproduct, geliefd in de hogere kringen van Noord-Europa. Onder hedendaagse wijnkenners staat de malvasía misschien niet hoog aangeschreven maar hij doet het toch goed als tafelwijn. De malvasía-wijnhuizen van Tenerife en Lanzarote worden beschouwd als de beste maar ook op Gran Canaria wordt al sinds de 15e eeuw wijnbouw gepleegd.

Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd binnen de Dominación de Origen (D.O.) Monte Lentiscal uit de regio van Santa Brígida en de D.O. Gran Canaria, zoals de bekende Vino del Monte. Een leuke manier om kennis te maken met de wijncultuur van Gran Canaria is door een bezoekje aan een bodega. Er zijn verschillende wijnen te proeven en te kopen en bij sommige kun je ook lunchen of dineren.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria