Gran Canaria

Swipe

Geldzaken

De euro is de munteenheid van de Canarische Eilanden. Geldautomaten (telebancos) zijn buiten de hoofdstad en badplaatsen dungezaaid en betalen met pinpas is nog vrij onbekend. Ook bij benzinestations betaal je contant aan degene die je tank vult. Er valt dus bijna niet aan te ontkomen om wat contant geld op zak te hebben.

Een creditcard gebruiken kan natuurlijk ook. Alle bekende creditcards zijn te gebruiken in hotels, grote restaurants en winkels, in combinatie met pincode en legitimatie. Neem je paspoort dus mee wanneer je gaat winkelen. Autohuur dient ook altijd met een creditcard betaald te worden.

Het prijsniveau ligt op Gran Canaria wat lager dan in Nederland, vooral buiten de badplaatsen. Dat geldt bijvoorbeeld voor kleding en een kop koffie op een terras maar vooral voor autohuur, benzine, elektronica, sterke drank en sigaretten. Ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn. Kook je zelf en gebruik je daarbij lokale producten dan ben je helemaal voordelig uit.

De laatste jaren zijn wel de toegangsprijzen van bezienswaardigheden flink omhoog gegaan. Daar staat weer tegenover dat sommige bezienswaardigheden gratis toegankelijk zijn. Op toeristische markten en in elektronicawinkels is het gebruikelijk om af te dingen. 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria