Gran Canaria

Swipe

Leuke dingen om te doen

Op Gran Canaria is van alles te beleven voor kinderen. In ieder hotel staat een rek met folders met informatie over attracties en activiteiten voor jong en oud.

Verblijf je aan de zuidkust dan zal er zeker een kamelensafari door de duinen van Maspalomas op het programma staan en een tochtje met de minitrein. Deze trein (een kopie van een treintype dat in de 19e eeuw in het westen van de VS gebruikt werd) vertrekt ieder uur vanaf Avenida de Italia.

Hebben de kinderen een keer genoeg van het strand en de zee dan kunnen ze zich uitleven in een van de waterpretparken, met spannende glijbanen en verschillende zwembaden. Het grootste waterpark is Aqualand Maspalomas. Zelf eten meenemen is niet toegestaan. Verder zijn er nog een paar thema- en dierenparken. Hiervan kunnen we met name het schitterende Palmitos aanbevelen.

Ook een excursie met een zeilboot of glasbodemboot zal menig kind kunnen bekoren. In de haven van Puerto de Mogán ligt een ‘yellow submarine’ klaar voor een onderzeesafari. Deze boot vertrekt ieder uur. Reserveren kan op Tel: 928 565 108.

Sportief aangelegde kinderen zullen zich prima vermaken met surf- of windsurflessen of misschien zelfs een duikcursus. Fietsen zijn hier en daar te huur, ook in kindermaten en veel wandel- en fietsclubs organiseren gezinstochten met een aangepast tempo. Menig kind doe je vast een plezier met een middagje karten bij een van de kartbanen rond Playa del Inglés. E

n mocht het weer een dag tegenzitten maak dan een dagtocht naar Las Palmas voor een bezoek aan ‘doe-museum’ Elder of de mummies en skeletten van Museo Canario.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria