Gran Canaria

Swipe

Naar Gran Canaria

Vliegtuig

Gran Canaria is vanuit Nederland of België bereikbaar met lijndienstvluchten van Iberia (via Madrid of Barcelona) of British Airways (via Londen). Vlieg je liever KLM dan kan dat tot Madrid waar je overstapt op een vlucht van partner Air Europa. De meeste vakantiegangers zullen echter gebruikmaken van een chartervlucht, in combinatie met accommodatie.

Chartervluchten gaan rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar Las Palmas (circa vierenhalf uur vliegen) maar hebben als nadeel de soms onaangename vertrektijden en het beperkte aantal vertrekdagen. Veel chartervluchten zijn tegenwoordig ook als ‘seat only’ (losse vlucht) te boeken. Vluchten van Transavia (www.transavia.nl) en Arkefly (www.arkefly.nl) zijn via internet te boeken. Arkefly biedt de moglijkeheid om voor een hoger bedrag in ‘comfort class’ te vliegen.

Inwoners van België kunnen voor losse tickets terecht bij bijvoorbeeld www.jetairfly.com. In Duitsland zijn voordelige vluchten te boeken bij Air Berlin (www.airberlin.com) en Condor (www.condor.com) met vertrek vanaf Düsseldorf. Reis je via Spanje kijk dan ook eens op www.airnostrum.es en www.aireuropa.com. Er zijn verbindingen met diverse Spaanse steden.

Verder vliegen

Marokko en het hete zand van de Sahara zijn slechts 200 km van Gran Canaria verwijderd. Binter Canarias (www.bintercanarias.com) voert vluchten uit tussen Las Palmas en Marrakesh; Iberia vliegt naar Dakar (Senegal). Met Air Senegal www.senegalairlines.aero en Royal Air Maroc (www.royalairmaroc.com) zijn verschillende steden in Marokko en andere West-Afrikaanse landen te bereiken.

Wereldreizigers die willen doorreizen naar Zuid-Amerika kunnen met Air Madrid naar Buenos Aires vliegen. Verder zijn er vanaf Gran Canaria wekelijkse verbindingen met Cuba (www.cubana.cu) en Kaapverdië.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria