Gran Canaria

Swipe

Aankomst en vertrek

Gran Canaria Gando Airport (LPA, www.aena.es) ligt aan de Gandobaai aan de oostkant van het eiland, 18 km ten zuiden van Las Palmas en circa 25 km ten noorden van de belangrijkste toeristencentra aan de zuidkust. Bijna tien miljoen passagiers per jaar verwerkt deze luchthaven die verdeeld is in drie zones: A (Europese vluchten), C (Canarische vluchten) en B (overige vluchten).

Vluchtinformatie: Tel: 902 404 704; algemene informatie Tel: 928 579 130.

Op de eerste verdieping van het luchthavengebouw is een algemene informatiebalie en in de bagagehal van zone A een kiosk van het Patronato de Turismo waar een (matige) kaart en andere informatie over het eiland zijn af te halen, Tel: 928 574 117.

De balies van autoverhuurders Hertz, Avis, Europcar, Record en het Spaanse bedrijf Cicar zijn te vinden in de aankomsthal in de corridor tussen zone A en zone B. In zone B is ook een postkantoor. Geld pinnen kan bij diverse bankautomaten.

Bij het verlaten van Gran Canaria zijn in de incheckhal een sandwichshop te vinden en een goed gesorteerde boeken- en tijdschriftenwinkel. Ook na de bagagecontrole zijn er nog diverse eetgelegenheden en winkels waaronder twee met Canarische producten en souvenirs. Bedenk echter dat parfum, drank en dergelijke goedkoper zijn in de lokale supermarkten.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria