Gran Canaria

Swipe

Uit eten

Langs de promenades en in de centros commerciales van de badplaatsen voeren talloze eetgelegenheden een heftige concurrentiestrijd. Het betreft vaak middelgrote gelegenheden met een uitgebreide kaart, al zul je de ‘echte’ Canarische keuken er zelden aantreffen. Zoals in menig ander vakantieoord kun je er terecht voor een steak, schnitzel, ‘fish and chips’ of een pizza.

Spaanse klassiekers zoals paella en tortilla zijn ook wel te vinden en hier en daar staan tapas op het menu. Er zijn diverse Chinese restaurants en ook de Japanse, Indiase en Griekse keukens zijn vertegenwoordigd. Liefhebbers van fastfood kunnen in Playa del Inglés hun maag vullen bij KFC en een bekende hamburgerketen en Nederlanders met heimwee gaan naar ‘Broodje Amsterdam’ voor een kroketje of frikadel.

Canarische keuken

Leuker is het natuurlijk om de lokale keuken te ontdekken. Ver van de standaardgerechten en toeristenmenu’s aan de kust valt er op Gran Canaria wel het een en ander te beleven op gastronomisch gebied. Ga hiervoor op zoek naar een tipico, een restaurantje met streekgerechten in het binnenland of een restaurant op de kade van vissersplaatsjes zoals Puerto de las Nieves en Arinaga.

Trendy ‘fusion’-gerechten en dergelijke moet je er niet verwachten maar voor heel redelijke prijzen eet je er vis of vlees in Canarische stijl. De porties zijn royaal dus voor sommigen zal een voorgerecht of een salade al meer dan genoeg zijn. Probeer ook eens een paar tapasgerechten, geitenkaas of vis met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil) en mojo (kruidige saus). Drink er een glas wijn bij en je hebt een prima Canarische maaltijd.

Voor de snelle trek: neem een bocadillo in een café, een stokbroodje belegd met ham of kaas. 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria