Gran Canaria

Swipe

Attractie- en waterpretparken

Heb je kinderen of roetsj je zelf graag van een waterglijbaan, dan is Gran Canaria je eiland. Het aanbod amusementsparken en andere pretparkachtige familie-uitjes is zodanig dat je er een vakantie mee kunt vullen. De meeste liggen in het zuiden van het eiland en zijn vanuit de grote badplaatsen snel bereikbaar. 

Aqualand, het grootste waterpretpark van de Canarische Eilanden, met 33 glijbanen, Congo River, Tornado en Kamikaze Rapids. Geopend vanaf 10 uur; Tel: 928 140 525; www.aqualand.es/grancanaria. Locatie: Maspalomas, aan de weg naar Palmitos, bus: 45, 70.

Ocean Atlantic Park Waterpretpark met golfslagbad. Geopend vanaf 10 uur; Tel: 928 764 361. Locatie: Campo Internacionál Maspalomas, bus: 30, 32, 45.

Atlantida, waterpretpark rond het thema Atlantis. Dit park heeft de snelste glijbanen. Geopend vanaf 10 uur, Tel: 902 452 525; www.atlantida.com. Locatie: Noordzijde Puerto Rico, bus: 32.

Holiday World, kermisattracties, sportcentrum, bowlingbaan, discotheek en livemuziek. De openingstijden wisselen, Tel: 928 730 498; www.holidayworld-maspalomas.com. De toegang is gratis waarna je betaalt per attractie met een puntensysteem. Locatie: Campo Internacionál Maspalomas, bus: 32, 39.

Sioux City Wildwestpark met rodeo, bankoverval, ophanging op het dorpsplein en andere shows. Geopend di. t/m zo. 10-17 uur. Locatie: Cañon del Aguila, ten noorden van San Agustín, bus: 29.

Palmitos Park

Palmitos Park is leuk voor jong en oud. In deze subtropische oase tussen vulkanische kloofwanden leven papegaaien, kolibries, reusachtige neushoornvogels, flamingo’s en andere exotische vogels in kleine en grote volières waar bezoekers doorheen kunnen wandelen. Er loopt een lange, kronkelende weg door het park die je alleen maar hoeft te volgen. Behalve vogels zijn er ook een aquarium, een cactus- en vlindertuin en een prachtige orchideeëntuin, alles goed onderhouden. Er zijn reptielen en wat zoogdieren in het park ondergebracht, zoals stokstaartjes en kangoeroes en er is een apeneiland. Je komt ogen te kort bij de indrukwekkende shows met grote roofvogels in het theater op het hoogste punt van het park. In 2008 werd een dolfinarium aan het park toegevoegd. 

Palmitos Park, Tel: 928 140 276; www.palmitospark.es ligt in de Barranco de Los Palmitos ten noordwesten van Maspalomas en is vanuit Playa del Inglés bereikbaar met Global-bus 45, vanuit Puerto Rico met bus 70.

Banana Park, aan dezelfde weg als Palmitos gelegen kwekerij (naar eigen zeggen biologisch) met bananenbomen en andere fruit- en groentesoorten. Dit lijkt een initiatief van een slimme boer die in de ‘slipstream’ van het succes van Palmitos een graantje wil meepikken van het toerisme. Door het verspreiden van kleurenfolders en het terrein wat op te leuken met kamelen, struisvogels en een paar mottige ezels wordt Banana Park als grootse attractie gepresenteerd.

Voor wie geïnteresseerd is in de tuinbouw en wil weten hoe Spaanse pepers groeien is dit wellicht een interessant uitstapje (je krijgt een gedegen toelichting over hetgeen er groeit en bloeit) maar wij vonden de toegangsprijs niet in verhouding tot het gebodene.

Go-karten

Gran Karting Club, Playa de Tajaralillo, www.grankarting.com is een van de grootste kartingbanen van Europa en biedt plezier aan jong en oud. Voor kinderen vanaf vijf jaar zijn er mini-karts, tieners kunnen terecht op de junior-tracks en op de grootste baan (1640 meter lang), zijn snelheden van 80 km/uur te halen. De baan ligt een paar kilometer ten oosten van San Agustín (net voorbij Bahia Felíz) aan de weg naar Las Palmas, Tel: 928 157 190. Er is ook een kartingbaan bij Maspalomas, vlak bij Aqualand.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria