Gran Canaria

Swipe

Fietsen

Fietsers die een ruig landschap waarderen en niet opzien tegen flinke hoogteverschillen en smalle bergwegen met autoverkeer zullen Gran Canaria als een uitdaging ervaren. Het eiland leent zich voor het maken van lange fietstochten al vereisen de bergen en barrancos wel de nodige kuitspieren. Een mountainbike is het ideale vervoermiddel.

In 2007 werd de Mountainbike Worldcup gereden op Gran Canaria. Ook fanatieke racefietsers rijden in de winter graag hun trainingsrondjes op dit eiland.

Fiets huren

Voor de recreatieve fietser zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Fietspaden zijn er niet maar sommige mensen huren toch een fiets om boodschappen in de buurt te doen of op hun gemak naar het strand te peddelen. Fietsen, zowel stadsmodellen als mountainbikes en racefietsen zijn te huur in alle grote badplaatsen en in Las Palmas. Vergelijk wel eerst kwaliteit en prijzen, bij sommige adressen moet je idioot veel borg betalen. 

Het is aan te bevelen een goede kaart mee te nemen of deel te nemen aan een georganiseerde tocht als je de omgeving niet kent. Neem altijd veel water mee want aan de zonzijde van de berghellingen kan het bloedheet zijn. En zorg dat je voor donker weer thuis bent want de wegen zijn niet of nauwelijks verlicht. Veel fietsen hebben geen verlichting, levensgevaarlijk.

Begeleide fietstochten

Happy Biking, (Playa del Inglés, Hotel IFA Continental, Tel: 928 766 832), organiseert fietstochten voor alle niveaus. Er zijn halve en hele dagtochten. De tourprijs is inclusief fiets, helm, water, pechauto, lunch en indien nodig een transfer. Ook kinderen kunnen mee, de allerkleinsten in een zitje of op een kindertandem. www.happy-biking.com.

Free Motion (diverse locaties) doet vergelijkbare tours en verhuurt ook e-bikes, www.free-motion.net.

Wil je de fiets meenemen naar een ander eiland, dan kan hij mee op de ferry. 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria