Gran Canaria

Swipe

Gehandicapte reizigers

Gran Canaria is zeer rolstoelvriendelijk. In en rond het vliegveld zijn de voorzieningen uitstekend (hellingen, liften, aparte parkeerplaatsen, invalidentoiletten). Ook nieuwe restaurants, winkels en hotels zijn bijna altijd rolstoeltoegankelijk. Aan de Costa Canaria is hier en daar aangepaste accommodatie te vinden.

Ideaal zijn de lange, drempelloze promenades die overal langs de kust zijn aangelegd. Veel stranden hebben een helling voor rolstoelen, ook handig met buggy of rollator. De toegankelijkheid van de bezienswaardigheden is de laatste jaren eveneens sterk verbeterd en op veel parkeerterreinen zijn aparte plekken voor mindervaliden. In kleinere plaatsen in het binnenland echter zijn stenige paden en op- en afstapjes onvermijdelijk. Ook de terrassen van de Jardín Botanico Canario en sommige andere bezienswaardigheden zijn niet of nauwelijks toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

De nieuwste bussen van Global zijn geschikt gemaakt voor rolstoelen en dat geldt eveneens voor sommige stadsbussen in Las Palmas. Een overzicht hiervan is te vinden op www.globalsu.net (klik op: Líneas preparadas para personas con mivilidad reducida).

Voor rolstoelvervoer ter plaatse kun je contact opnemen met Taxistas Cooperativa San Agustín, Tel: 928 766 767. Elektrische rolstoelen, scootmobiels, rollators en andere hulpmiddelen zijn op Gran Canaria te huur bij Sol Mobility, Tel: 928 735 311; www.solmobility.com.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria